Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Eξέδωσε εντάλματα σύλληψης για Σοιγκού και Γκερασίμοφ

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον πρώην υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ για φερόμενα διεθνή εγκλήματα, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Eξέδωσε εντάλματα σύλληψης για Σοιγκού και Γκερασίμοφ
Associated Press
1'

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε την Τρίτη εντάλματα σύλληψης κατά του Σεργκέι Σόιγκου, του πρώην υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, και του ηγετικού Ρώσου στρατηγού Βαλέρι Γκερασίμοφ για φερόμενα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Τα δύο εντάλματα ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των ανώτατων Ρώσων αξιωματούχων που καταζητούνται για εγκλήματα πολέμου σε τέσσερα, καθώς το ΔΠΔ έχει εκδώσει προηγουμένως εντάλματα σύλληψης για τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσίδα αξιωματούχο Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα.

Το 2021 είχε διοριστεί από τον Βλαντιμίρ Πούτιν Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Είναι το πρόσωπο που κατηγορείται ότι οργάνωσε την αρπαγή παιδιών από τις ουκρανικές περιοχές oι οποίες κατελήφθησαν από τη Ρωσία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή