Βενεζουέλα: «Χαμός» στο ίντερνετ με το μυστηριώδες UFO - Οι θεωρίες συνωμοσίας και το viral βίντεο

Το βίντεο από ένα μυστηριώδες UFO σε σχήμα δακτυλίου που κρύβεται στα σύννεφα πάνω από τη Βενεζουέλα κάνει τον γύρο του κόσμου
Στιγμιότυπο από το viral βίντεο
Στιγμιότυπο από το viral βίντεο
3'

Ένα παράξενο...UFO σε σχήμα δακτυλίου που εμφανίστηκε στον ουρανό πάνω από τη Βενεζουέλα καταγράφηκε από δύο έκπληκτους φίλους. Το viral πλέον βίντεο που τράβηξαν δείχνει το σκοτεινό, κυκλικό «αντικείμενο» να αιωρείται στα σύννεφα πάνω από τη Βαλένθια, μια πόλη στη βόρεια πολιτεία Carabobo της Βενεζουέλας.

«Ένας ιπτάμενος δίσκος», φωνάζει ένας από τους νεαρούς άντρες καθώς προχωρούν με το αυτοκίνητο ένα ηλιόλουστο απόγευμα. Στη συνέχεια ζητά από έναν από τους φίλους του την ώρα που δείχνει το ρολόι του για να τεκμηριώσει την ηχογράφηση.

«Αδερφέ, δες εδώ: 4:54 μ.μ. στις 17 Ιουνίου 2024», λέει. «Κοιτάξτε τι είναι εδώ στον ουρανό στη Βαλένθια, στο Carabobo». Στη συνέχεια, ο ενθουσιασμένος άντρας ζητά από έναν από τους φίλους του να κοινοποιήσει το βίντεο. Αν και οι αρχές της χώρας δεν έχουν κάνει δημόσιες δηλώσεις, ο τοπικός μετεωρολόγος Λουίς Βάργκας απέκλεισε κάθε θεωρία συνωμοσίας με αρκετές εξηγήσεις που απέκλειαν πιθανή εμφάνιση UFO.

«Αυτή θα μπορούσε να είναι μια δίνη καπνού ή ένας μαύρος δακτύλιος που συμβαίνει μετά από μια έκρηξη μέσα από μια κυκλική δομή, όπως μια βιομηχανική καμινάδα ή κάτι παρόμοιο», έγραψε στο X, την πλατφόρμα που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter. Ανέφερε επίσης ότι το κυκλικό σχήμα μπορεί να έχει παραχθεί από ένα ηφαίστειο. «Είναι επίσης πιο κοινά σε ηφαιστειακές δραστηριότητες όπως φαίνεται… και είναι γνωστά ως σύννεφα δακτυλίου», είπε ο Βάργκας.

Ένας χρήστης στο X απέδωσε το περίεργο σχήμα σε στρατιωτικές ασκήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί σε ένα στρατόπεδο ενόψει του εορτασμού της Μάχης του Carabobo τη Δευτέρα, του αγώνα για ανεξαρτησία του 1821 μεταξύ μαχητών υπό την ηγεσία του στρατηγού της Βενεζουέλας Simón Bolivar και των Ισπανών.

Η νίκη στο Carabobo οδήγησε στην ανεξαρτησία της Βενεζουέλας και στη δημιουργία της Δημοκρατίας της Μεγάλης Κολομβίας. Ένας άλλος χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνέδεσε τα σύννεφα σε σχήμα δακτυλίου με... καπνό από πούρο.

«Ήμουν εγώ που κάπνιζα ένα πούρο και άρχισα να φτιάχνω φιγούρες με τον καπνό», είπε ο José Pérez. «Αλλά ναι, η εξήγησή του είναι η πιο συνεκτική και έγκυρη. Δεν νομίζω ότι θα φτάσουν UFO στη Βαλένθια, γιατί δεν έχουμε ποτέ ρεύμα, νερό και υπάρχουν πάντα ουρές για βενζίνη ».

Ένας άλλος αστειεύτηκε ότι το UFO έφτασε πριν από τις προεδρικές εκλογές του επόμενου μήνα για να απομακρύνει τον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και το καθεστώς του. «Πρόκειται για ένα UFO που προσλήφθηκε για να αναζητήσει αυτούς που φεύγουν στις 28 Ιουλίου», είπε η Alba Ferrero. Ο Wilmer Palacios αστειεύτηκε: «Αυτοί από τη Βαλένθια είναι οι εκλεκτοί».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή