Γάζα: Αντιμέτωποι και με τις υψηλές θερμοκρασίες οι Παλαιστίνιοι

Οι υψηλές θερμοκρασίες επιδεινώνουν περαιτέρω την διαβίωση των Παλαιστίνιων
Γάζα: Αντιμέτωποι και με τις υψηλές θερμοκρασίες οι Παλαιστίνιοι
BBC
1'

Εκτός απο την εμπόλεμη κατάσταση που ακόμη μένεται στη Παλαιστίνη, πέρα απο τον λιμό ο οποίος πλήττει σχεδον 500.000 Παλαιστίνιους, οι κάτοικοι της χώρας καλούνται να αντιμετωπίσουν και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα σχεδόν το σύνολο των 2,3 εκατ. κατοίκων της Παλαιστίνης έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω του πολέμου με το Ισραήλ και διαμένουν σε σκηνές, σε καταφύγια και σχολεία. Ακόμη, έχουν να διαχειριστούν τις αυξημένες θερινές θερμοκρασίες, χωρις κλιματισμό ή σύστημα υγείας.

Μάλιστα σε μια σχολική αίθουσα την οποία μοιράζονται ως καταφύγιο μέλη ποικίλων οικογενειών στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας η Αμάλ Νσαΐρ, 38 ετών, εκφράζει την ανησυχία της πως οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τα κουνούπια και άλλα έντομα θα βλάψουν σοβαρά την υγεία τους.

«Το κορμί του γιου μου φλέγεται. Αν ήταν αλλιώς τα πράγματα, θα τον έπλενα, αλλά χρειάζομαι νερό. Ανησυχώ πολύ και για την υγεία του συζύγου μου. Έχει χάσει το μισό του βάρος από το κουβάλημα του νερού», δήλωσε η 38χρονη.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις οι θερμοκρασίες στη Γάζα αυτή την εβδομάδα πρόκειται να ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή