Σχεδόν ένα μήνα εγκλωβισμένοι στο διάστημα οι αστροναύτες του «Starliner» των Boeing - NASA

Το «Starliner» εκτοξεύθηκε αρχικά στις 5 Ιουνίου παρά το γεγονός οτί υπήρξε μια μικρή διαρροή ήλιου
Σχεδόν ένα μήνα εγκλωβισμένοι στο διάστημα οι αστροναύτες του «Starliner» των Boeing - NASA
1'

Εκ νέου καθυστέρηση για το ταξίιδ επιστροφής στη Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ) ανακοίνωσαν NASA και Boeing. Το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει απόψε (26/6). Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο Αμερικανοί αστροναύτες που επιβαίνουν στο διαστημόπλοιο «Starliner» παραμένουν εγκλωβισμένοι εξαιτίας μηχανικών βλαβών.

Η επιστροφή του σκάφους στη Γή είχε καθυστερήσει ήδη όταν προέκυψαν προβλήματα με κάποιους απο τους προωστήρες. Οι μηχανικοί της NASA διενεργούν εξωνυχιστικούς ελέγχους προκειμένου να ξεκινήσει η επιστροφή των αστροναυτών στη Γη.

Το «Starliner» εκτοξεύθηκε αρχικά στις 5 Ιουνίου παρά το γεγονός οτί υπήρξε μια μικρή διαρροή ήλιου. Όμως κατά τη διάρκεια της αποστολής προέκυψαν τέσσερα επιπλέον προβλήματα και βλάβες σε πέντε απο τους 28 προωστήρες.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν η εκτόξευση έπρεπε να πραγματοποιηθεί παρά την διαρροή. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει στο BBC ο Δρ, Άνταμ Μπέικερ, επικεφαλής της Rocket Engineering, μιας βρετανικής εταιρείας που ειδικεύεται στα συστήματα προώθησης πυραύλων, κατανοεί γιατί αρχικά πραγματοποίηθηκε η εκτόξευση, ωστόσο πιστεύει πως θα έπρεπε να είχε βρεθεί πρώτα η αιτία της διαρροής και να είχε επιδιορθωθεί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή