Η Ινδία θα είναι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έως το 2050

Ο Toje, ένας διάσημος πολιτικός επιστήμονας και ειδικός στις διεθνείς σχέσεις, γνωστός για τη διορατική του ανάλυση της παγκόσμιας πολιτικής δυναμικής, δήλωσε ότι η Ινδία είναι έτοιμη να γίνει η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο 
2'

Η Ινδία θα είναι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έως το 2050, ακολουθούμενη από την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, τη Βραζιλία και τη Ρωσία, δήλωσε ο Asle Toje, Αναπληρωτής Αρχηγός της Επιτροπής του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, κατά τη διάρκεια του «Future Watch: The Αναδυόμενη Παγκόσμια Τάξη» που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Pehle India στο Δελχί. Ο Toje, ένας διάσημος πολιτικός επιστήμονας και ειδικός στις διεθνείς σχέσεις, γνωστός για τη διορατική του ανάλυση της παγκόσμιας πολιτικής δυναμικής, δήλωσε ότι η Ινδία είναι έτοιμη να γίνει τζάγκερναυτ.

Αναρωτήθηκε: "Τι είδους μεγάλη δύναμη θα είναι η Ινδία; Αυτό είναι κάτι που αξίζει να εξεταστεί." Τόνισε την κομβική στιγμή που αντιμετωπίζει ο κόσμος, ιδιαίτερα με την παγκόσμια κλιματική αλλαγή, προτείνοντας ότι θα ήταν καλύτερο να αποδειχτεί η Ινδία μια καλοήθης δύναμη που ανακουφίζει τον πόνο και προάγει την ειρήνη, αντί να επιβάλλει τα ιδανικά της σε άλλους.

"Δεν έχετε ιδέα για τη δύναμη αυτής της χώρας. Θα το δείτε στη ζωή σας όταν απεσταλμένοι από κάθε έθνος έρχονται να εκλιπαρούν για βοήθεια στο Δελχί. Τα μαθήματα των Βέδων, οι ιδέες από την ιστορία και η ευγένεια που κατοικεί σε αυτή τη χώρα , που πηγάζει από τον 10.000χρονο πολιτισμό του, θα καθοδηγήσει την άνοδό του», παρατήρησε ο Toje. Ο Rajiv Kumar, πρώην αντιπρόεδρος της NITI Aayog και ιδρυτής του Pehle India Foundation, τόνισε την ανάγκη για μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην ανάπτυξη.

"Είμαστε η μόνη χώρα στην παγκόσμια ιστορία που χρειάζεται να αναπτυχθεί με εκθετικό ρυθμό μειώνοντας το αποτύπωμά μας άνθρακα. Κανείς δεν το έχει κάνει πριν. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε κανένα υπάρχον μοντέλο ή να δεχτούμε κανένα μοντέλο ανάπτυξης", δήλωσε. Σχετικά με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Toje σχολίασε την αποτυχία της διπλωματίας, δηλώνοντας: "Ήταν μια κρίση διπλωματίας. Η Δύση απέτυχε να αναγνωρίσει τα νόμιμα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή. Αγνοήσαμε τα συμφέροντα της Ρωσίας ενώ δεν υποστηρίξαμε επαρκώς την Ουκρανία για να αποτρέψουμε τη Ρωσία ακραία και παράνομη εισβολή».

Πρόσθεσε, "Μιλήσαμε πολύ, αλλά όχι αρκετά σοβαρή διπλωματία. Οι Ρώσοι πιθανότατα εξεπλάγησαν από την προθυμία των Ουκρανών να πολεμήσουν για τη χώρα τους και την υποστήριξη της Δύσης, αλλά αυτή η σύγκρουση θα σπάσει τελικά την Ευρώπη, μια πραγματικότητα που κανείς δεν θέλει να αναγνωρίσει».