«Σεισμός» στους Δημοκρατικούς μετά το ντιμπέιτ μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ – Θέτουν θέμα ηγεσίας

Αβεβαιότητα επικρατεί στο «στρατόπεδο» των Δημοκρατικών για την ηγεσία, μετά και το ντιμπέιτ μεταξύ Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ.
«Σεισμός» στους Δημοκρατικούς μετά το ντιμπέιτ μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ – Θέτουν θέμα ηγεσίας
AP.
2'

Σε ένα ντιμπέιτ που κράτησε 90 λεπτά, ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, κατάφερε να κερδίσει το επικοινωνιακό προβάδισμα στην «κούρσα» προς τις εκλογές του Νοεμβρίου, σε αντίθεση με τον εν ενεργεία Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος με την απόδοσή του δημιούργησε αμφιβολίες στους Δημοκρατικούς για την υποψηφιότητα.

«Οι Δημοκρατικοί είναι σε πανικό», είναι ο τίτλος που μετέδωσαν τα αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης μετά τη λήξη του ντιμπέιτ. «Η έκπληξη από την αρνητική εικόνα του Αμερικανού Προέδρου ήταν μεγάλη στις αίθουσες του Κογκρέσου, ανάμεσα στους χορηγούς της εκστρατείας, τα προπύργια του κόμματος σε όλη τη χώρα, τα μπαρ και τα σαλόνια όπου συγκεντρώθηκαν οι Δημοκρατικοί για να υποστηρίξουν τον υποψήφιό τους Μπάιντεν», γράφει Washington Post.

Ο Μπάιντεν, που υστερεί έως τώρα από τον Τραμπ στις δημοσκοπήσεις, χρειαζόταν απεγνωσμένα να χρησιμοποιήσει το ντιμπέιτ για να καθησυχάσει τους σκεπτικιστές ψηφοφόρους ότι η ηλικία του δεν αποτελεί ζήτημα για την επανεκλογή του και ότι έχει τη σωματική και ψυχική αντοχή για να ηγηθεί του έθνους. Αντιθέτως, από το ξεκίνημα του ντιμπέιτ είχε ασταθή απόδοση, η οποία βελτιώθηκε στη μέση της βραδιάς, ωστόσο, ήταν αρκετή για να ανησυχήσει τους Δημοκρατικούς.

Στην εκστρατεία του Μπάιντεν, οι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι ο Πρόεδρος αγωνίσθηκε στο ντιμπέιτ. Υποστήριξαν ότι χρειάσθηκε χρόνο για να «ζεσταθεί» και στη συνέχεια βελτιώθηκε, ωστόσο, αναγνώρισαν ότι είχε αρνητική απόδοση.

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, έμειναν σταθερές, με τον Ντόναλντ Τραμπ να προηγείται του Μπάιντεν και στις επτά αμφίρροπες πολιτείες (Νεβάδα, Αριζόνα, Ουισκόνσιν, Βόρεια Καρολίνα, Πενσιλβάνια, Τζόρτζια και Μίσιγκαν).

Μάλιστα, σε δημοσκόπηση του CNN που διεξήχθη αμέσως μετά τη λήξη του ντιμπέιτ με το ερώτημα «ποιον θα ψήφιζατε στις εκλογές», το 48% των Αμερικανών πολιτών απάντησαν τον Τραμπ, το 40% τον Μπάιντεν, το 2% και τους δύο, ενώ, το 11% απάντησε κανέναν.

Πηγές εντός του περιβάλλοντος των Δημοκρατικών αναφέρουν στα αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης ότι κρίσιμη ημερομηνία για το μέλλον εκείνων στις επερχόμενες εκλογές θα είναι η 19η Αυγούστου, οπότε θα διεξαχθεί το Συνέδριο της παράταξης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή