Παρίσι: Ανησυχία για κοπρανώδες βακτήριο στον Σηκουάνα ένα μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς

Θα διεξαχθούν αθλήματα στον ποταμό - Οι εξετάσεις δείχνουν ότι ο Σηκουάνας εξακολουθεί να βρίσκεται σε μη ασφαλή επίπεδα
Παρίσι: Ανησυχία για κοπρανώδες βακτήριο στον Σηκουάνα ένα μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
1'

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, λιγότερο από ένα μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στον ποταμό Σηκουάνα βρέθηκαν μη ασφαλή επίπεδα E. coli για τρίτη συνεχή εβδομάδα.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών από την ομάδα παρακολούθησης Eau de Paris αποκαλύπτουν επίπεδα μόλυνσης που βρίσκονται σταθερά πάνω από το ασφαλές όριο των 900 μονάδων που σχηματίζουν αποικίες ανά 100 χιλιοστόλιτρα που έχει καθορίσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου για τους αγώνες.

Οι αγώνες μαραθώνιας κολύμβησης και τριάθλου έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στον ποταμό κοντά στη γέφυρα Alexandre III κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι αρχίζουν στις 26 Ιουλίου.

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν επιδεινώσει το πρόβλημα, καθώς τα νερά της βροχής διεισδύουν στο αποχετευτικό σύστημα, οδηγώντας στην απόρριψη κοπρανώδους βακτηρίου στον Σηκουάνα, αναφέρεται στην έκθεση, προσθέτοντας ότι η πλημμύρα του ποταμού Yonne, συμβολής του Σηκουάνα, έχει αυξήσει τη ροή του Σηκουάνα.

Μια δεξαμενή 50.000 κυβικών μέτρων που εγκαινιάστηκε τον Μάιο για την αποθήκευση της περίσσειας των όμβριων υδάτων χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 18 και 19 Ιουνίου, αποτρέποντας τη διαρροή 40.000 κυβικών μέτρων λυμάτων στον Σηκουάνα.

Παρά τα συνεχιζόμενα υψηλά επίπεδα μόλυνσης, οι διοργανωτές παραμένουν αισιόδοξοι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή