Σερβία: Επίθεση με τόξο στην Ισραηλινή πρεσβεία στο Βελιγράδι - Προσύλητος του Ιράν ο δράστης

ο δράστης της επίθεσης με τόξο κατά του αστυνομικού φύλακα της είναι νεαρός Σέρβος ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ...
Σερβία: Επίθεση με τόξο στην Ισραηλινή πρεσβεία στο Βελιγράδι - Προσύλητος του Ιράν ο δράστης
Associated Press
2'

Επίθεση με τόξο δέχθηκε αστυνομικός μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Βελιγράδι. Το βέλος πέτυχε το αστυνομικό στον τράχηλο ωστόσο κατάφερε να αμυνθεί πυροβολώντας τον δράστη ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα.

«Σήμερα γύρω στις 11 η ώρα άτομο αγνώστου ταυτότητας, εκτόξευσε βέλος κατά αστυνομικού ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία φύλαξης της πρεσβείας του Ισραήλ και τον πέτυχε στον τράχηλο. Ο αστυνομικός χρησιμοποίησε, σε αυτοάμυνα, το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε τον επιτιθέμενο, ο οποίος κατέληξε συνεπεία των τραυμάτων», δήλωσε ο Ίβιτσα Ντάτσιτς, υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης του βέλους από τον τράχηλο.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης με τόξο κατά του αστυνομικού φύλακα της πρεσβείας του Ισραήλ είναι νεαρός Σέρβος ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ..

«Πρόκειται για τον Μίλος Ζούγιοβιτς, εικοσιπέντε ετών, προσήλυτο από την πόλη Μλαντένοβατς, φέρει το θρησκευτικό όνομα Σαλαχούντιν και πρόσφατα μετακόμισε για να ζήσει στην πόλη Νόβι Πάζαρ» ανέφερε ο Ίβιτσα Ντάτσιτς. Σημειώνεται ότι στο Νόβι Πάζαρ και γενικότερα στην περιφέρεια του Σαντζάκ η πλειονότητα του πληθυσμού είναι Μουσουλμάνοι.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία διεξάγει έρευνες και στην πόλη καταγωγής του δράστη, αλλά και στον τόπο κατοικίας του για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται περισσότερα άτομα στην τρομοκρατική επίθεση, όπως της χαρακτηρίζουν οι σερβικές αρχές.

Η επίθεση σημειώθηκε σήμερα το πρωί όταν ο δράστης εκτόξευσε βέλος κατά του αστυνομικού που βρισκόταν μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Βελιγράδι και τον τραυμάτισε στον τράχηλο. Ο αστυνομικός κατάφερε να αντιδράσει, πυροβόλησε και σκότωσε τον επιτιθέμενο. Ο αστυνομικός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, του αφαιρέθηκε το βέλος από τον τράχηλο και νοσηλεύεται στην εντατική.

Την στιγμή της επίθεσης κανένας από το διπλωματικό προσωπικό της πρεσβείας δεν βρισκόταν εντός του κτηρίου. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον τραυματία Σέρβο αστυνομικό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή