Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του οικισμού Σούμι

Την ίδια ώρα, επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους
1'

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του οικισμού Σούμι που βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Την ίδια ώρα, επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, οι δύο από τους οποίους παιδιά, σε ρωσικό χωριό στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Κουρσκ.

«Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν (...) ανάμεσα στους οποίους δύο παιδιά. Άλλα δύο μέλη της οικογένειας βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση», ανέφερε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης Αλεξέι Σμιρνόφ.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε ένα σπίτι στο χωριό Γκορόντιστσε, ένα μικρό χωριό στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, σε απόσταση μερικών μέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου «copter», πρόσθεσε ο κυβερνήτης, ένα μικρό εναέριο όχημα το οποίο μπορεί να μεταφέρει βομβίδες ή άλλα εκρηκτικά και να τα ρίχνει σε στόχους.