H πόλη των νεκρών: Ανακαλύφθηκαν πάνω απο 300 τάφοι με μούμιες στην Αίγυπτυο (pics)

Οι τάφοι χρονολογούνται μεταξύ του 6ου αιώνα π.Χ. και του 9ου αιώνα μ.Χ
H πόλη των νεκρών: Ανακαλύφθηκαν πάνω απο 300 τάφοι με μούμιες στην Αίγυπτυο (pics)
dailymail
2'

Η αρχαία πόλη Ασουάν έχει χαρακτηριστεί ως «Πόλη των νεκρών» καθώς εκεί βρίσκονται 36 τάφοι που περιέχουν 30 με 40 μούμιες ο καθένας.

Μια τεράστια κατακόμβη που περιλαμβάνει περισσότερους από 300 τάφους και εκτείνεται σε μήκος σχεδόν 270.000 μέτρα βρήκαν οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο.

Το Ασουάν ήταν μια σημαντική εμπορική και στρατιωτική ζώνη η οποία ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 4.500 χρόνια.

Πολλοί από τους τάφους, οι οποίοι πιστεύεται ότι επαναχρησιμοποιούνταν για περίπου 900 χρόνια, περιείχαν οικογένειες που η αρχαιολογική ομάδα εκτιμά ότι πέθαναν λόγω μολυσματικών ασθενειών.

Ο χώρος διαθέτει έως και 10 βαθμίδες τάφων που είναι τοποθετημένες σε επίπεδα κοντά στο σύγχρονο Μαυσωλείο του Aga Khan III, το οποίο φιλοξενεί τα λείψανά του από το 1959.

Η Patrizia Piacentini, αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, η οποία είναι μέλος της ομάδας που έκανε την εντυπωσιακή ανακάλυψη, δήλωσε στη DailyMail: «Πρόκειται για ένα πραγματικά εντυπωσιακό εύρημα, πολύ μοναδικό στην Αίγυπτο.

Οι άνθρωποι που ζούσαν κάποτε στο Ασουάν κάλυψαν τον λόφο με τάφους. Είναι κάτι σαν την πόλη των νεκρών»

Η ανασκαφή αποκάλυψε επίσης ότι οι ελίτ αναπαύονταν στην κορυφή του λόφου, συμπεριλαμβανομένων των μουμιοποιημένων λειψάνων του αρχιστράτηγου του Ασουάν, ενώ η μεσαία τάξη ήταν θαμμένη από κάτω.

egyptos.dailymail

Οι τάφοι χρονολογούνται μεταξύ του 6ου αιώνα π.Χ. και του 9ου αιώνα μ.Χ

Ανάμεσα στις μούμιες που βρέθηκαν ήταν μια γυναίκα μαζί με ένα παιδί που πιστεύεται ότι πέθανε σε ηλικία ενός ή δύο ετών και τα σώματά τους ήταν κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο μέσα σε ένα πέτρινο φέρετρο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή