Πόλεμος στο Ισραήλ: «Καμία πρόοδος στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός», λέει η Χαμάς

Οι τρεις όροι της Χαμάς για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα.
Πόλεμος στο Ισραήλ: «Καμία πρόοδος στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός», λέει η Χαμάς
AP.
1'

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, Οσάμα Χαμντάν, τόνισε σήμερα (29/06) ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ αναφορικά με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας που μαίνεται τους τελευταίους έξι μήνες.

Η παλαιστινιακή οργάνωση εξακολουθεί να δηλώνει έτοιμη να «αντιμετωπίσει θετικά» οιαδήποτε πρόταση κατάπαυσης του πυρός που θα τερματίζει τον πόλεμο, όπως τόνισε ο Χαμντάν, μιλώντας από τη Βηρυτό.

Οι προσπάθειες αραβικών χωρών, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για διαμεσολάβηση μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών δεν έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής στην επίτευξη εκεχειρίας. Η Χαμάς σημειώνει ότι οιαδήποτε συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου και την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ, το Ισραήλ διαμηνύει ότι θα δεχτεί μόνο προσωρινές παύσεις εχθροπραξιών μέχρι να εξαλειφθεί η Χαμάς.

Ο Χαμντάν κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για την άσκηση πίεσης στη Χαμάς να αποδεχθεί τους όρους του Ισραήλ. «Για ακόμη μία φορά, η Χαμάς είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει θετικά κάθε πρόταση που θα εξασφαλίζει μόνιμη κατάπαυση του πυρός, πλήρης αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας και σοβαρή συμφωνία ανταλλαγής», επεσήμανε ο Χαμντάν, αναφερόμενος σε πιθανή ανταλλαγή ομήρων που κρατούνται στη Γάζα με Παλαιστίνιους κρατούμενους σε ισραηλινές φυλακές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή