ΗΠΑ: Ανησυχία στους Δημοκρατικούς για τη θλιβερή εμφάνιση Μπάιντεν στο debate με τον Τραμπ

Η εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν τραγική.
AP.
2'

Η θλιβερή εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν στην τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τάξεις των Δημοκρατικών που σκέφτονται να αντικαταστήσουν τον πρόεδρο στην διεκδίκηση του Λευκού Οίκου.

Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν και ήδη γίνονται συζητήσεις για αντικατάσταση του προέδρου στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Η εφημερίδα New York Times βάζει τίτλο στο κύριο άρθρο της «Για να υπηρετήσει την πατρίδα του ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να εγκαταλείψει την κούρσα».

Το περιοδικό ΤIME δίνει τη χαριστική βολή με τον πρόεδρο να βγαίνει εκτός πλαισίου και τη λέξη «Πανικός».

Ο Τζο Μπάιντεν ηττήθηκε κατά κράτος στο debate από τον Ντόναλντ Τραμπ και παρά το γεγονός ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος ξεστόμισε ένα σωρό ψέματα, αυτό που μέτρησε ήταν η ανυπαρξία του νυν προέδρου.

Επηρεασμένος από την γκρίνια στις τάξεις του κόμματός του, ο Τζο Μπάιντεν έσπευσε να δηλώσει πως θα κερδίσει τις εκλογές.

Κάποιοι ζητούν από πρώην προέδρους και άλλα σημαίνοντα στελέχη του κόμματος να πείσουν τον Μπάιντεν να παραιτηθεί από την κούρσα.

Αναλυτές εκτιμούν πως η αντικατάσταση μπορεί να γίνει μόνο αν το θελήσει ο ίδιος ο 82χρονος πρόεδρος.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει βγει να πει ανοιχτά πως αμφισβητεί τον πρόεδρο. Όμως άρχισαν και πάλι να ακούγονται ονόματα που ίσως θελήσουν να αντικαταστήσουν τον Τζο Μπάιντεν.

Η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Κάμαλα Χάρις και η Μισέλ Ομπάμα, η πρώην Πρώτη Κυρία.

Οι διεργασίες στο κόμμα των Δημοκρατικών ήδη έχουν ξεκινήσει και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα κάνει ο Τζο Μπάιντεν.