Μυστηριώδεις δοκιμές: Ο ισραηλινός στρατός «εκτόξευσε κάτι που πέταξε στη Μάλτα»

Δηλώσεις από τον Yair Katz, Πρόεδρο του Συμβουλίου Εργαζομένων της Ισραηλινής Αεροδιαστημικής Industries, για ένα άγνωστο όπλο 
Μυστηριώδεις δοκιμές: Ο ισραηλινός στρατός «εκτόξευσε κάτι που πέταξε στη Μάλτα»
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
1'

«Έχουμε όπλα που σπάνε την εξίσωση: αν το Ιράν, η Υεμένη, η Συρία, το Ιράκ και όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής αποφασίσουν ότι είναι ώρα να ξεκαθαρίσουμε, καταλαβαίνω ότι έχουμε τις δυνατότητες να χρησιμοποιήσουμε ένα όπλο της ημέρας του πεπρωμένου». είπε σήμερα ο Yair Katz, Πρόεδρος του Συμβουλίου Εργαζομένων της Ισραηλινής Αεροδιαστημικής Industries, μιλώντας στην εκδήλωση Shabbattarbut.

Η ασυνήθιστη δήλωση του Katz τράβηξε την προσοχή των ειδικών, καθώς, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, είναι η Israel Aerospace Industries που παράγει, ειδικότερα, βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Jericho, οι οποίοι θεωρούνται ικανοί να φέρουν πυρηνικά όπλα, η παρουσία των οποίων δεν είχε ποτέ επιβεβαιωθεί από το Ισραήλ.

Ο Katz μίλησε για τις συνεργασίες που βοηθούν το Ισραήλ και σημείωσε ότι "ο συνασπισμός που δημιουργήσαμε είναι πολύ σημαντικός. Οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και οι Γερμανοί μας βοηθούν στον τομέα των πληροφοριών, ξέρουν πώς να μας πουν πού υπάρχουν κινήματα που θα μπορούσαν αποτελούν απειλή για το Ισραήλ." Κινδυνεύουμε, παρά το γεγονός ότι έχουμε και διαστημικά μέσα για να εντοπίσουμε αυτές τις απειλές.

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού στελέχους έγιναν μετά από μυστηριώδεις δοκιμές στις 24 Ιουνίου στη βάση Palmachim. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο ισραηλινός στρατός «εκτόξευσε κάτι που πέταξε στη Μάλτα». Οι δοκιμές προκάλεσαν πολύ θόρυβο και οι ισχυρισμοί κυκλοφόρησαν στον ρωσικό Τύπο ότι το Ισραήλ είχε «δοκιμάσει έναν πύραυλο που θα φτάσει στην Τεχεράνη» .

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή