Βιβλική καταστροφή στην Ευρώπη: Τουλάχιστον επτά οι νεκροί από τις ισχυρές καταιγίδες

Toυλάχιστον επτά είναι οι νεκροί από τις καταιγίδες που έπληξαν τη Γαλλία, την Ελβετία και την Ιταλία
Σαρωτικές πλημμύρες στην Ευρώπη
Σαρωτικές πλημμύρες στην Ευρώπη
AP
2'

Οι σφοδρές καταιγίδες και οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη Γαλλία, την Ελβετία και την Ιταλία αυτό το Σαββατοκύριακο άφησαν πίσω τους επτά νεκρούς, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Τρεις άνθρωποι ηλικίας 70 και 80 ετών έχασαν τη ζωή τους στη βορειοανατολική περιοχή Aube της Γαλλίας το Σάββατο όταν ένα δέντρο συνέτριψε το αυτοκίνητο στο οποίο ταξίδευαν κατά τη διάρκεια σφοδρών ανέμων, δήλωσε η τοπική αρχή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ένας τέταρτος επιβάτης νοσηλεύεται σε εντατική, πρόσθεσε.

Στη γειτονική Ελβετία, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας ακόμη αγνοείται, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Τρεις σκοτώθηκαν μετά από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν κατολίσθηση στα νοτιοανατολικά, ανακοίνωσε η αστυνομία στο ιταλόφωνο καντόνι του Τιτσίνο.

Ένας άνδρας βρέθηκε επίσης νεκρός σε ξενοδοχείο στο Saas-Grund στο νοτιοδυτικό καντόνι Βαλέ, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι πιθανότατα αιφνιδιάστηκε από μια ξαφνική ταχεία άνοδο των υδάτων. Ένας ακόμη άνδρας αγνοείται επίσης στο Βαλέ, είπε η αστυνομία. Οι υπηρεσίες πολιτικής ασφαλείας δήλωσαν ότι «εκατοντάδες» άνθρωποι απομακρύνθηκαν στο Βαλέ και οι δρόμοι έκλεισαν μετά την υπερχείλιση του Ροδανού και των παραποτάμων του σε διάφορες τοποθεσίες.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αξιολογούσαν τον καλύτερο τρόπο εκκένωσης 300 ανθρώπων που είχαν φτάσει για ένα τουρνουά ποδοσφαίρου στην Peccia, ενώ σχεδόν 70 ακόμη απομακρύνονταν από μία κατασκήνωση διακοπών στο χωριό Mogno.

Οι επιστήμονες λένε ότι η κλιματική αλλαγή που προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα αυξάνει τη σοβαρότητα, τη συχνότητα και τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως πλημμύρες και καταιγίδες.

Η κακοκαιρία δυσκόλεψε ιδιαίτερα το έργο διάσωσης, είχε δηλώσει η αστυνομία νωρίτερα, με αρκετές κοιλάδες να είναι απρόσιτες και να έχουν αποκοπεί από το ηλεκτρικό δίκτυο. Το ομοσπονδιακό σύστημα συναγερμού είπε επίσης ότι μέρος του καντονιού ήταν χωρίς πόσιμο νερό.

Στο δυτικό καντόνι του Βαλέ, οι υπηρεσίες πολιτικής ασφαλείας δήλωσαν ότι αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν και οι δρόμοι έκλεισαν μετά την υπερχείλιση του Ροδανού και των παραποτάμων του σε διάφορες τοποθεσίες. Ακραίες βροχοπτώσεις έπληξαν και τη νοτιοανατολική Ελβετία το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφήνοντας ένα άτομο νεκρό και προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Στην κοιλάδα της Αόστα της βόρειας Ιταλίας, χρήστες του διαδικτύου μοιράστηκαν εικόνες από εντυπωσιακές πλημμύρες και φουσκωμένα ποτάμια που κατεβαίνουν ορμητικά από βουνοπλαγιές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή