Mακελειό στο Σινσινάτι: 3 νεκροί και 2 τραυματίες από πυροβολισμούς κοντά στην πανεπιστημιούπολη

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Σινσινάτι 
Mακελειό στο Σινσινάτι
2'

Το τμήμα δημόσιας ασφάλειας του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι επιβεβαίωσε στο X ότι ένας ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση μετά τα γεγονότα της Δευτέρας. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, αστυνομικοί από το αστυνομικό τμήμα του Σινσινάτι περιπολούσαν στην περιοχή των λεωφόρων Highland και East University τα ξημερώματα, όταν άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς κοντά. Οι μαθητές ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό λίγα λεπτά αργότερα.

«Έκτακτο περιστατικό. Η αστυνομία ανταποκρίνεται σε έκτακτη ανάγκη στο Πανεπιστήμιο Highland/E. Εάν είναι ασφαλές, μείνετε στην τοποθεσία σας. Να είστε προσεκτικοί/να αναλαμβάνετε δράση όπως και όταν χρειάζεται», αναφέρει μια ανάρτηση στο X από το τμήμα δημόσιας ασφάλειας του πανεπιστημίου.

Λίγα λεπτά αργότερα, το τμήμα επιβεβαίωσε στο X ότι η αστυνομία ήταν στη σκηνή, καλώντας τα μέλη της κοινότητας να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και είπε ότι «περισσότερες πληροφορίες» θα είναι διαθέσιμες σύντομα.

Κατά την άφιξη, η αστυνομία εντόπισε τέσσερα θύματα άντρες, ένας από τους οποίους διαπιστώθηκε ο θάνατος στο σημείο, ανέφεραν τα μέσα. Τα άλλα τρία θύματα μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, όπου δύο από αυτά διαπιστώθηκε ο θάνατος. Ένα πέμπτο θύμα εμφανίστηκε επίσης στο νοσοκομείο αργότερα, ανέφεραν τα καταστήματα.

Ενώ το περιστατικό παραμένει υπό έρευνα, η αστυνομία φέρεται να είδε κάποιον να τρέχει σε ένα σπίτι με πυροβόλο όπλο και αργότερα τέθηκε υπό κράτηση. Παραμένει ασαφές εάν αυτό το άτομο ήταν ο δράστης. Περίπου μια ώρα μετά την εμφάνιση του πρώτου συναγερμού, το τμήμα δημόσιας ασφάλειας του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι έγραψε στο X οτι ο συναγερμός έληξε.

Ο κάτοικος της περιοχής Ρόναλντ Κόλτον θυμήθηκε ότι άκουσε πυροβολισμούς σε μια συνέντευξη στο WCPO-TV. «Ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι μου και άρχισα να ακούω κάτι που ακούγεται σαν κυνηγετικό όπλο, περίπου τέσσερις πυροβολισμοί. Λέω ότι κάποιος γιόρταζε την 4η Ιουλίου πιο νωρίς και μετά από αυτό, ίσως υπήρχαν περίπου οκτώ ή εννέα πυροβολισμοί ακόμη; Τότε κατάλαβα οτι δεν είναι πυροτεχνήματα», είπε.

«Κατάλαβα ότι είναι πυροβολισμοί και έτσι η κόρη μου, ήταν ήδη εκεί και καλούσε την άμεση δράση», πρόσθεσε.