Σερβία: Συνελήφθη άνδρας με βέλη και βαλλίστρα στο Βελιγράδι

1'

Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας (01/06) άνδρας στο Βελιγράδι, καθώς προσέγγισε το αστυνομικό τμήμα έχοντας στο σακίδιό του βαλλίστρα.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο ύποπτος πέρασε τη μπάρα έξω από το αστυνομικό τμήμα και όταν έλαβε εντολή από τους αστυνομικούς να σταματήσει, ξεκίνησε να απομακρύνεται βιαστικά, ενώ λίγο αργότερα ακινητοποιήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Στο σακίδιό του βρέθηκαν μια βαλλίστρα με επτά βέλη, πολλά μαχαίρια και ένα σκεύος που περιείχε κροτίδες. Ερευνώνται τα κίνητρά του και διεξάγεται επίσης έρευνα στο σπίτι του», αναφέρει η σερβική αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι ο συλληφθείς δεν βρισκόταν σε λίστα γνωστών εξτρεμιστών. Ισχυρίστηκε ότι «τον καταδιώκουν η μαφία και οι μυστικές υπηρεσίες», θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και κατόπιν τον λόγο θα έχουν ανακριτής και εισαγγελέας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς για το χθεσινοβραδινό επεισόδιο.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της Σερβίας μετά την επίθεση του Σαββάτου στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Ο Ντάτσιτς ανακοίνωσε πως δράστης της «τρομοκρατικής επίθεσης» του Σαββάτου ήταν ένας 25χρονος Σέρβος που είχε ασπαστεί το Ισλάμ. Η σύζυγός του, η οποία βρίσκεται στο Μαυροβούνιο, ανακρίθηκε από την αστυνομία κατόπιν αιτήματος των σερβικών αρχών.