Ελβετία: Τέσσερις ακόμη αγνοούμενοι μετά την κακοκαιρία του σαββατοκύριακου

Η τύχη τεσσάρων ανθρώπων εξακολουθεί να αγνοείται στη νοτιοανατολική Ελβετία μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το σαββατοκύριακο την περιοχή
Aγνοούμενοι στην Ελβετία
Aγνοούμενοι στην Ελβετία
Associated Press
1'

Η τύχη τεσσάρων ανθρώπων εξακολουθεί να αγνοείται στη νοτιοανατολική Ελβετία μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το σαββατοκύριακο την περιφέρεια αυτή, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο απολογισμός σε 4 νεκρούς και 6 αγνοούμενους στη χώρα, σύμφωνα με τις αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία του καντονιού του Τιτσίνο -όπου η κοιλάδα του Μάτζια επλήγη σοβαρά το Σάββατο από καταρρακτώδεις βροχές-, οι τέσσερις νέοι αγνοούμενοι είναι δύο γυναίκες και δύο άνδρες.

Οι έρευνες συνεχίζονται, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, Δευτέρα, το βράδυ. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση που σημειώθηκε το σαββατοκύριακο στο καντόνι αυτό της νοτιοανατολικής Ελβετίας.

Ήδη αγνοούνταν η τύχη ενός ανθρώπου. Στο γειτονικό καντόνι του Βαλέ, νοτιοδυτικά, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην κωμόπολη Σάας-Γκρουντ, ένας 67χρονος γερμανός υπήκοος που παγιδεύτηκε από τα νερά και πνίγηκε σε υπόγειο ξενοδοχείου της πόλης.

Η τύχη ενός άλλου ανθρώπου εξακολουθεί να αγνοείται σ' αυτό το καντόνι, σύμφωνα με τις αρχές. Καθώς ο ποταμός Μάτζια παρέσυρε μια γέφυρα κοντά στο Τσέβιο, δεν υπάρχει πλέον πρόσβαση στο άνω τμήμα της κοιλάδας παρά μόνο με αεροπλάνα και ο στρατός έχει κινητοποιηθεί για να αποκαταστήσει γρήγορα την οδική πρόσβαση.

Χθες, Δευτέρα, η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί σ' ένα μέρος της κοιλάδας, καθώς και η παροχή πόσιμου νερού. Στο καντόνι του Βαλέ, οι βροχές και μια υπερχείλιση του Ροδανού προκάλεσαν πολύ σημαντικές υλικές ζημιές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή