Μαρίν Λεπέν: «Θέλουμε να κυβερνήσουμε, χρειαζόμαστε πλειοψηφία»

«Θέλουμε να κυβερνήσουμε», διεμήνυσε η Μαρίν Λεπέν, λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών
H Mαριν Λεπέν
H Mαριν Λεπέν
AP
1'

Μιλώντας στο δίκτυο France Inter σήμερα το πρωί, η Μαρίν Λεπέν αρχηγός του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Εθνική Συσπείρωση» που έκοψε πρώτη το νήμα των πρόωρων εκλογών είπε ότι θα σεβόταν τον ρόλο του Ζόρνταν Μπαρντέλα εάν γίνει πρωθυπουργός και ότι δεν θα ήθελε να αποτελέσει και η ίδια μέλος της κυβέρνησης.

Ερωτηθείσα εάν η «Εθνική Συσπείρωση» θα επιχειρούσε να σχηματίσει κυβέρνηση εάν δεν λάβει την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, η Λεπέν υποστήριξε ότι θα χρειαζόταν πλειοψηφία. «Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε να πάμε στην κυβέρνηση εάν δεν μπορούμε να δράσουμε», είπε. «Θέλουμε να κυβερνήσουμε», τόνισε. Η Λεπέν είπε επίσης ότι δεν προτίθεται να αναλάβει αποκτήσει ρόλο στην κυβέρνηση και ότι δεν θα είναι πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης.

«Θα είμαι επικεφαλής της ομάδας των βουλευτών», διευκρίνισε. Ερωτηθείσα εάν θα ενταχθεί σε μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα που σχηματίστηκε από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση, λέγοντας ότι το κόμμα θα εξετάσει τι υπάρχει στο τραπέζι μετά τις γαλλικές εκλογές. «Είμαστε συγκεντρωμένοι στις εκλογές που είναι θεμελιώδεις για το μέλλον της χώρας», είπε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή