Ιταλία: Καταζητείται 39χρονος που σκότωσε τον θείο του και εξαφάνισε το πτώμα σε χυτήριο

Ο 39χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη 
Ιταλία: Καταζητείται 39χρονος που σκότωσε τον θείο του και εξαφάνισε το πτώμα σε χυτήριο
La Stampa
2'

Καταζητείται από τις ιταλικές Αρχές ο 39χρονος Τζιάκομο Μπότσολι, ο οποίος την Δευτέρα 1 Ιουλίου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, για τη δολοφονία και την εξαφάνιση του πτώματος του θείου του σε χυτήριο στις 8 Οκτωβρίου του 2015.

Οι Αρχές, μετά την επικύρωση της απόφασης σε πρώτο, δεύτερο και τρίτο βαθμό, πήγαν στο σπίτι του ανιψιού του επιχειρηματία Μάριο Μπότσολι στη λίμνη Γκάρντα προκειμένου να τον συλλάβουν, ωστόσο ο 39χρονος ήταν άφαντος, και πλέον είναι και επίσημς καταζητούμενος.

Δήλωνε αθώος

Ο Τζιάκομο Μπότσολι δεν παρέστη στο δικαστήριο στη Ρώμη για να ακούσει την τελική ετυμηγορία, ενώ παρών ήταν ο πατέρας του, Αντέλιο, ο οποίος είπε ότι ο γιος του ήταν στο σπίτι. Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι δεν τον βρήκαν και ξεκίνησαν αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα, ο οποίος ήταν ελεύθερος για εννέα ολόκληρα χρόνια αναμένοντας την τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Ο 39χρονος δήλωνε αθώος ενώ αρνιόταν ακόμα και το ότι είχε προστριβές με τον θείο του, ενώ οι σχέσεις των δύο ήταν ιδιαίτερα κακές, σύμφωνα με την La Stampa. Ο ίδιος μάλιστα στο δικαστήριο πάντα ισχυριζόταν ότι είναι αθώος και δήλωνε «θα πω όλη την αλήθεια, γιατί είμαι αθώος».

Στην αίθουσα παρουσίαζε την φιγούρα ενός ανθρώπου διαλλακτικού και υπάκουου, όμως οι μαρτυρίες και οι ιστοριες όσων τον γνώριζαν τον διαψεύδουν. Τον αποκαλούν τολμηρό, αλαζόνα αλλά και αδίστακτο.

Είχε εκμυστηρευτεί τα πάντα στην σύντροφό του

Τα ιταλικά μέσα επικαλούμενα την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του κάνουν λόγο για ένα «επίμονο και ασυγκράτητο μίσος προς τον θείο του», τον οποίο, όπως λένε θεωρούσε ένοχο «τόσο για το κέρδος από την εταιρεία, όσο και για την παρεμπόδιση των επιχειρηματικών του σχεδίων».

Ο ανιψιός σκότωσε τον θείο του με τη βοήθεια δυο υπαλλήλων της εταιρείας του και στη συνέχεια εξαφάνισε το πτώμα σε ένα χυτήριο της βιομηχανίας.

Η σορός δεν βρέθηκε ποτέ, οι δικαστές ωστόσο αναφέρουν ότι άλλαξε η κατεύθυνση στις κάμερες ασφαλείας του εργοστασίου, κάτι που επιβεβαιώνει το σχέδιο δολοφονίας, το οποίο μάλιστα ο Μπότσολι είχε εκμυστηρευτεί με κάθε λεπτομέρεια στην πρώην σύντροφό του, Τζέσικα Γκαμπαρινι, λίγους μήνες πριν την εξαφάνιση του θείου του.

«Ο Τζιάκομο είχε επανειλημμένα εκφράσει το μίσος του για τον θείο του. Μου είπε αρκετές φορές ότι πρόθεσή του ήταν να τον σκοτώσει», είχε καταθέσει μεταξύ άλλων η Γκαμπαρίνι, η οποία δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση του επιχειρηματία κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει όσα γνώριζε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή