Η απίστευτη ιστορία ενός εξαφανισμένου παιδιού - Βρήκε την οικογένειά του μετά από 30 χρόνια

Αγόρι που έχασε τους γονείς του στο σιδηροδρομικό σταθμό τους βρίσκει τελικά μετά από 30 χρόνια στην άλλη άκρη του κόσμου

Το εξαφανισμένο αγόρι

dailystar.co.uk
2'

Συγκινεί η ιστορία ενός άνδρα, ο οποίος βρήκε τους γονείς τους μετά από 30 χρόνια αφότου εξαφανίστηκε ως παιδί από σιδηροδρομικό σταθμό της Κίνας και από τη μια στιγμή στην άλλη άλλαξε η ζωή του και βρέθηκε στην άλλη άκρη του κόσμου.

Το μικρό τότε αγόρι, οδηγήθηκε σε ορφανοτροφείο απ΄όπου και υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Ολλανδών και μετακόμισε στην Ολλανδία.

Ο Gouming Martens, το 1994, ταξίδευε από το σπίτι των γονιών του στην επαρχία Jiangsu της Κίνας στη γενέτειρα της μητέρας του στην επαρχία Sichuan, όταν έχασε τα ίχνη τους.

Υιοθετήθηκε από το ζευγάρι Ολλανδών Jozef και Maria Martens το 1996 και μεγάλωσε στην Ολλανδία. Οι θετοί γονείς του τον βάφτισαν Gouming από το όνομα που του δόθηκε από το ορφανοτροφείο.

Η ολλανδική οικογένειά του υποστήριξε τη 12ετή αναζήτησή του για να βρει τους βιολογικούς γονείς του. Μαζί, επισκέφθηκαν την Κίνα το 2007 για να αναζητήσουν στοιχεία, αλλά το ορφανοτροφείο είχε κλείσει.

Ο Gouming πέρασε τα επόμενα πέντε χρόνια μαθαίνοντας ξανά πώς να μιλάει μανδαρινικά και επισκέφθηκε ξανά την Κίνα άλλες τρεις φορές στα πανεπιστημιακά του χρόνια. Το 2012, καταχώρησε τα στοιχεία του, σε εθελοντική βάση που βοηθά στην επανένωση χωρισμένων μελών της οικογένειας. Περίπου την ίδια εποχή, ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας και μετακόνισε στη συνέχεια στον Καναδά, όπου αποφοίτησε με διδακτορικό στη γλωσσολογία. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως ειδικός αναγνώρισης ομιλίας AI στον Καναδά. Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, εθελοντές τον ενημέρωσαν ότι είχαν ταιριάξει το DNA του με μια γυναίκα που ονομάζεται Wen Xurong. Η Wen και ο σύζυγός της Gao Xianjun δεν σταμάτησαν ποτέ να αναζητούν τον γιο που έχασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό εκείνη τη μοιραία μέρα πριν από 30 χρόνια. Δυστυχώς, ο πατέρας του Gouming πέθανε το 2009. Ο αδελφός του Gao Xianjun ζήτησε από την Wen να καταχωρήσει το DNA της στην αστυνομία το 2017.

Μετά την επιβεβαίωση της αντιστοίχισης DNA, ο Gouming επανενώθηκε με τη μητέρα του τον περασμένο Φεβρουάριο. Επισκέφθηκε τον τάφο του πατέρα του και συνάντησε τα ετεροθαλή αδέλφια του, τις θείες και τους θείους του.

Μετά την έναρξη μιας επιτυχημένης καριέρας στον Καναδά, ο Gouming δήλωσε ότι σχεδιάζει να επιστρέφει στην Κίνα για να βλέπει τους συγγενείς του τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.