Γερμανός αστυνομικός έκλεψε 180 κιλά τυρί

Ο αστυνομικός που έκλεψε το τυρί έκανε έφεση αλλά απορρίφθηκε 
Γερμανός αστυνομικός έκλεψε 180 κιλά τυρί
Φωτ.: Unsplash
2'

Ένας Γερμανός αστυνομικός έκλεψε περίπου 180 κιλά τυρί τσένταρ από αναποδογυρισμένο φορτηγό μετά από ατύχημα και έχασε τη δουλειά του.

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Ρηνανίας-Παλατινάτου απέρριψε την Τρίτη την έφεση του άνδρα, πράγμα που σημαίνει ότι η προηγούμενη καταδίκη του παραμένει.

Ο αστυνομικός είχε εργαστεί για την αστυνομία αυτοκινητοδρόμων και έπρεπε να ασφαλίσει τον τόπο ενός ατυχήματος, ανέφερε το δικαστήριο. Είχε οδηγήσει ένα αστυνομικό λεωφορείο στην περιοχή που ήταν το κοντέινερ, το οποίο είχε υποστεί ζημιά και ζήτησε από τον υπάλληλο μιας εταιρείας διάσωσης που βρισκόταν εκεί να του παραδώσει αρκετές συσκευασίες τυριού.

Έκλεψε συνολικά εννέα δέματα τυριού, βάρους 20 κιλών το καθένα, αξίας 554 ευρώ (594 δολάρια).

"Ο κατηγορούμενος έφερε μερικά από τα δέματα στο γραφείο", αναφέρει η ανακοίνωση. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι κράτησε επίσης μερικά για τον εαυτό του και τους φίλους και συγγενείς του.

Στην έφεση, ο αξιωματικός δήλωσε ότι το τυρί δεν άξιζε σχεδόν τίποτα και ότι ήθελε να το σώσει από την καταστροφή. "Ο ίδιος δεν τρώει καθόλου τυρί τσένταρ".

Το δικαστήριο είχε διαφορετική άποψη: ο άνδρας είχε διαπράξει κλοπή ενώ βρισκόταν σε ένστολη υπηρεσία και με το υπηρεσιακό του όπλο. "Με τη συμπεριφορά του αυτή, ο κατηγορούμενος έβλαψε σε μεγάλο βαθμό τη φήμη της αστυνομίας της χώρας", είπε το δικαστήριο.

Είναι άσχετο αν το τυρί ήταν μικρής αξίας, πρόσθεσε το δικαστήριο, τονίζοντας ότι ήταν καθήκον του αστυνομικού να αποτρέψει την κλοπή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:03ΑΠΟΨΕΙΣ

Κρύα Πιάτα