Ειδικός ερευνητής αποκαλύπτει: Τα UFO έρχονται συνήθως όταν ο καιρός είναι καλός

Τι είναι το «Κεντρικό Ερευνητικό Δίκτυο για Έκτακτα Ουράνια Φαινόμενα» που ασχολείται με τα... UFO
Ειδικός ερευνητής αποκαλύπτει: Τα UFO έρχονται συνήθως όταν ο καιρός είναι καλός
2'

Το τηλέφωνο στο γραφείο του Hansjürgen Köhler στο Odenwald της Έσσης χτυπά από δύο έως τέσσερις φορές τη μέρα.

Είναι πάντα οι άνθρωποι που έχουν παρατηρήσει κάτι στον ουρανό που δεν μπορούν να εξηγήσου: περίεργες κινήσεις, φωτεινά φαινόμενα ή ένα αντικείμενο στον βραδινό ουρανό που φαίνεται αλλόκοτο.

Ο Köhler και τέσσερις άλλοι εθελοντές αφοσιώνονται σε αυτά τα φαινόμενα με το «Κεντρικό Ερευνητικό Δίκτυο για Έκτακτα Ουράνια Φαινόμενα» ή CENAP για συντομία κυρίως για την παροχή πληροφοριών.

Το γερμανικό δίκτυο ZDFheute μίλησε μαζί του κι εκείνος μοιράστηκε την ιστορία του.
"Εφημερεύουμε όλο το εικοσιτετράωρο και οι κλήσεις αυξάνονται συνεχώς. Πριν από μερικά χρόνια υπήρχαν μεταξύ 300 και 400 καλούντες το χρόνο. Σήμερα είναι σημαντικά περισσότερα: πέρυσι μετρήσαμε 807, φέτος είμαστε ήδη σε πάνω από 400 τηλέφωνα".

Ο Hansjürgen Köhler, συνιδρυτής του κέντρου αναφοράς UFO Cenup δηλώνει ότι εξακολουθεί να γοητεύεται από το διάστημα.

"Οι αστρονομικές γνώσεις είναι μερικές φορές πολύ φτωχές: φαίνονται φωτεινοί πλανήτες ή σταθερά αστέρια και οι άνθρωποι δεν μπορούν να τους ταξινομήσουν. Και παίζει ρόλο και ο καιρός. Πάντα μου αρέσει να λέω: Τα «UFO» έρχονται συνήθως με καλό καιρό, δηλαδή όταν ο ουρανός είναι καθαρός. Όταν βρέχει, λιγότεροι άνθρωποι βρίσκονται έξω και υπάρχουν λιγότερες πιθανές εμφανίσεις"

"Μέχρι σήμερα, από τις 11.351 υποθέσεις που έχουμε επεξεργαστεί, έχουμε ακόμη 139 που παραμένουν ανοιχτές. Ωστόσο, μας λείπουν κυρίως στοιχεία. Χρειαζόμαστε την τοποθεσία, την κατεύθυνση, τη διάρκεια της παρατήρησης και την ημερομηνία και την ώρα. Στη συνέχεια ελέγχουμε την εναέρια κυκλοφορία για να δούμε αν υπήρχαν στρατιωτικές επιχειρήσεις ή αν υπήρχαν καιρικά ή ερευνητικά μπαλόνια στον ουρανό. Ελέγχουμε όλους τους συνήθεις ύποπτους", αναφέρει στο ZDF.

Ο Hansjürgen Köhler, πρόσθεσε: "Το 99% θέλουν απλώς να μάθουν τι είδαν. Αλλά φυσικά, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θέλουν να δεχτούν τις εξηγήσεις μας. Χρειάζεστε λίγο χιούμορ, ειδικά όταν πρόκειται για το θέμα των UFO. Πάνω από όλα, θέλω απλώς να δώσω στους ανθρώπους μια λογική και τεκμηριωμένη απάντηση στις ερωτήσεις τους".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή