ΗΠΑ: Τηλεφώνημα Ομπάμα σε Μπάιντεν, έπειτα από το απογοητευτικό ντιμπέιτ - Του έδωσε συμβουλές

Η κάκιστη απόδοση του Τζο Μπάιντεν στο ντμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, προβλημάτισε έντονα τον Μπαράκ Ομπάμα.
ΗΠΑ: Τηλεφώνημα Ομπάμα σε Μπάιντεν, έπειτα από το απογοητευτικό ντιμπέιτ - Του έδωσε συμβουλές
1'

Πανικό έχει προκαλέσει στους Δημοκρατικούς η θλιβερή εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν, στο πρώτο ντιμπέιτ απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ και ο πιο έμπιστος σύμβουλός του, ο Μπαράκ Ομπάμα, ανέλαβε δράση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Washington Post, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εκφράσει ανοιχτά την ανησυχία του για την κατάσταση της υγείας του Τζο Μπάιντεν, ενώ μετά την τηλεμαχία του τηλεφώνησε για να του δώσει συμβουλές.

Το δημοσίευμα της αμερικανικής ιστοσελίδας, αναφέρει επίσης ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε σε άτομα που τον γνωρίζουν ότι ο δρόμος για την επανεκλογή του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο έγινε ακόμη πιο δύσκολος μετά κι από το καταστροφικό ντιμπέιτ.

Δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς συμβούλεψε ο Μπαράκ Ομπάμα τον Τζο Μπάιντεν. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ευγνώμων για την ακλόνητη υποστήριξη του πρώην προέδρου Ομπάμα από την αρχή αυτής της εκστρατείας ως έμπιστος σύμβουλός του», τονίζει η Λόρεν Χιτ, εκπρόσωπος της εκστρατείας Μπάιντεν, σε δήλωση της.

Εκπρόσωπος του Ομπάμα αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η Washington Post σημειώνει στη συνέχεια ότι ο Ομπάμα προβληματίζεται εδώ και καιρό για το αν θα τα καταφέρει ο Μπάιντεν έναντι του Τραμπ, αναφέροντας ότι ο πρώην πρόεδρος έχει προειδοποιήσει τον Μπάιντεν αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες για το πόσο δύσκολο θα είναι να κερδίσει μια δεύτερη θητεία στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Μάλιστα, εξέφρασε τις ανησυχίες τους σε συμμάχους του ακόμα και λίγο πριν από το ντιμπέιτ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή