Ομολογία μητέρας στη Βρετανία: Σκότωσα το παιδί μου, ζω με καρκίνο και αναμένω τις συνέπειες

H αστυνομία ερευνά την υπόθεση που γυρίζει πίσω το χρόνο 40 χρόνια 
Ομολογία μητέρας στη Βρετανία: Σκότωσα το παιδί μου, ζω με καρκίνο και αναμένω τις συνέπειες
3'

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα αφού μια μητέρα υποστήριξε ότι σκότωσε τον άρρωστο γιο της πριν από αρκετά χρόνια.

Η Antonya Cooper ζει η ίδια με ανίατο καρκίνο και δήλωσε ότι περίμενε ότι "θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες" της παραδοχής της. Η αστυνομία δήλωσε ότι "διεξάγει έρευνες" αφού η μητέρα είπε ότι έδωσε στον καρκινοπαθή γιο της μια δόση μορφίνης που πιστεύει ότι "έβαλε αθόρυβα τέλος στη ζωή του" πριν από περισσότερα από 40 χρόνια.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Hamish Cooper ήταν πέντε ετών όταν διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα 4ου σταδίου, έναν σπάνιο παιδικό καρκίνο, και επτά ετών όταν πέθανε την 1η Δεκεμβρίου 1981. Η μητέρα του, Antonya, έχει πει πώς του "έδωσε μια μεγάλη δόση μορφίνης" που πιστεύει ότι "έβαλε αθόρυβα τέλος στη ζωή του".

Η κ. Cooper, πρώην πρόεδρος του Neuroblastoma UK, η οποία ζει στο Abingdon του Oxfordshire, δήλωσε ότι ο μικρός της γιος "πονούσε πολύ" στο τέλος της ζωής του. Συγκεκριμένα δήλωσε στο BBC Radio Oxford: "Του έδωσα μια μεγάλη δόση μορφίνης που όντως έβαλε αθόρυβα τέλος στη ζωή του".

Η αστυνομία του Thames Valley επιβεβαίωσε ότι "γνωρίζει αναφορές που αφορούν μια προφανή περίπτωση υποβοηθούμενου θανάτου ενός επτάχρονου αγοριού το 1981" και έχει αρχίσει να διεξάγει έρευνες. Η υπηρεσία πρόσθεσε: "Σε αυτό το πρώιμο στάδιο, η δύναμη διεξάγει έρευνες σχετικά με αυτές τις αναφορές και δεν είναι σε θέση να σχολιάσει περαιτέρω όσο συνεχίζονται αυτές οι έρευνες".

Μιλώντας για τις τελευταίες της στιγμές με τον γιο της, η κ. Cooper είπε στην PA Real Life τον Μάιο: "Στη μέση της νύχτας, ήμασταν δίπλα στο κρεβάτι του. Εξέφραζε ότι πονούσε και του είπα: "Θέλεις να σου πάρω τον πόνο;". Είπε, 'Ναι, σε παρακαλώ, μαμά', και έτσι του έδωσα μια δόση θειικής μορφίνης μέσω του καθετήρα Hickman"

Η ευθανασία είναι παράνομη στην Αγγλία και θα μπορούσε να διωχθεί ως φόνος ή ανθρωποκτονία.

Η μητέρα ζει με καρκίνο

Η κ. Cooper ζει τώρα με τον δικό της ανίατο καρκίνο και έχει ενταχθεί στην κλινική υποβοηθούμενου θανάτου Dignitas. Το BBC την ρώτησε αν κατάλαβε ότι ενδεχομένως παραδεχόταν ανθρωποκτονία ή φόνο κατά τη διάρκεια της εκπομπής, και απάντησε: "Ναι".

Είπε στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα: "Ναι: "Αν έρθουν 43 χρόνια αφότου επέτρεψα στον Hamish να πεθάνει ειρηνικά, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσω τις συνέπειες. Αλλά θα πρέπει να είναι γρήγορες, γιατί πεθαίνω κι εγώ".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή