Κιρ Στάρμερ: «Όσο ζω, η Βρετανία δεν θα ενταχθεί ξανά στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ξεκάθαρο μήνυμα του επικεφαλής των Εργατικών για το ενδεχόμενο επιστροφής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εν όψει των αυριανών (04/07) εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία.
AP.
1'

Λιγότερες από 24 ώρες απομένουν για να ανοίξουν οι κάλπες στη Μεγάλη Βρετανία, με τους Εργατικούς του Κιρ Στάρμερ να προσβλέπουν σε μία συντριπτική νίκη.

Ο Στάρμερ είχε αποφύγει σε μεγάλο βαθμό να μιλήσει για τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ωστόσο, το έκανε σήμερα (03/07), τονίζοντας πως «η Βρετανία δεν πρόκειται να ενταχθεί ξανά στην Ένωση όσο είμαι ζωντανός».

Σε ερώτηση εάν θα μπορούσε μελλοντικά το Ηνωμένο Βασίλειο να επανέλθει στην ενιαία αγορά ή την τελωνειακή ένωση κατά τη διάρκεια της ζωής του, απάντησε πως «όχι. Δεν νομίζω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Ήμουν πραγματικά ξεκάθαρος».

Ωστόσο, επανέλαβε ότι οι Εργατικοί θα μπορούσαν να επιτύχουν καλύτερες εμπορικές ρυθμίσεις με την Ένωση σε ορισμένους κλάδους. «Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε μία καλύτερη συμφωνία από αυτήν που υπέγραψε ο Μπόρις Τζόνσον στα πεδία των συναλλαγών, την έρευνα / ανάπτυξη και την ασφάλεια», τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις