Βραβεύτηκε 88χρονη ανάδοχη μητέρα πριν βγει στη σύνταξη – Μεγάλωσε πάνω από 40 παιδιά

Η Έμα Πάτερσον από τότε που έγινε μητέρα δύο παιδιών αποφάσισε να συμμετάσχει στο αμερικανικό σύστημα αναδοχής παιδιών μόνο και μόνο για να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά που την είχαν ανάγκη - «Είμαι υπερήφανη, διότι όλα τα παιδιά που ανέθρεψα εξελίχθηκαν σε υπέροχους ανθρώπους»
ABC News
2'

Τιμητική αναγνώριση αποδόθηκε σε μία γυναίκα 88 ετών από το Μέριλαντ, καθώς μεγάλωσε 40 παιδιά και πλέον είναι μία από τις εμπειρότερες και μακροβιότερες ανάδοχες μητέρες στο αμερικανικό σύστημα.

Πρόκειται για την Έμα Πάτερσον, η οποία από τότε που άνοιξε το σπίτι αναδοχής στην κομητεία Μοντγκόμερι τη δεκαετία του 1980, έχει μεγαλώσει πάνω από 40 παιδιά. Πρόσφατα λοιπόν, της απονεμήθηκε ένα βραβείο για τις υπηρεσίες της στη νεολαία της περιοχής της, αφού ανακοίνωσε ότι τελικά θα αποσυρθεί από την ανάδοχη φροντίδα.

Σε συνέντευξή της στο ABC, η Έμα Πάτερσον είπε ότι όλα ξεκίνησαν όταν γέννησε τα δύο της παιδιά, τα οποία αφότου μεγάλωσαν, άρχισαν να φέρνουν μαζί τους άλλα παιδιά, που έχρηζαν βοήθειας. Εξήγησε πως η βοήθεια αφορούσε φαγητό, ζεστά ρούχα ή μέρος για να περάσουν με ασφάλεια χρόνο μετά το σχολείο. Τα παιδιά της γνώριζαν πως εκείνη ήταν το κατάλληλο άτομο για να προσφέρει κάτι τέτοιο!

Εκείνη την εποχή, η Έμα Πάτερσον είχε μόλις χωρίσει με τον πατέρα των παιδιών της και εργαζόταν σ’ ένα τοπικό πανεπιστήμιο. Ωστόσο η ίδια χάρη και σε μία επιπλέον δουλειά στο λιανεμπόριο, απολάμβανε εκπτώσεις σε απαραίτητα πράγματα για τα παιδιά της.

Αυτό την οδήγησε στο να εγγραφεί η ίδια και το σπίτι της στο White Oak, Maryland, στο σύστημα ανάδοχων κατοικιών της κομητείας Μοντγκόμερι. Σταδιακά αναλάμβανε βρέφη από τοξικομανείς γονείς. Μάλιστα, κάποια εξ αυτών έμειναν μαζί της μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Η Έμα Πάτερσον πρόσθεσε πως ό,τι έκανε, το έκανε ανιδιοτελώς. «Πάντα είχα να κάνω μ’ ένα παιδί που απλώς δεν είχε πού να μείνει και κάποιον να νοιαστεί γι’ αυτό. Κάθε φορά είχα να κάνω μ’ ένα παιδί που είχε ανάγκη από ύπνο και φαγητό». Κλείνοντας ανέφερε πως «είμαι υπερήφανη, διότι όλα τα παιδιά που ανέθρεψα εξελίχθηκαν σε υπέροχους ανθρώπους».

*Με πληροφορίες από goodnewsnetwork