Βρετανία: Τα πιο περίεργα εκλογικά κέντρα - Ψηφίζουν σε ξενοδοχεία, μουσεία ακόμα και σε σπίτι

Ακόμα και σε ανεμόμυλο έχουν ψηφίσει στο παρελθόν οι Βρετανοί, που προσέρχονται στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές
Βρετανία: Τα πιο περίεργα εκλογικά κέντρα - Ψηφίζουν σε ξενοδοχεία, μουσεία ακόμα και σε σπίτι
AP
2'

Μία γυναίκα της οποίας το σπίτι είναι εκλογικό κέντρο δεν ανησυχεί καθόλου μήπως ξεχάσει να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές.

Η 80χρονη Τζουν Τόμας, συχνά μετατρέπει το σπίτι τις στο Winwick του Northamptonshire σε ένα από τα πιο περίεργα εκλογικά κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, σήμερα δεν χρειάζεται να βάλει κανέναν σταυρό, αφού έχει ήδη στείλει την ψήφο της μέσω ταχυδρομείου. Το σπίτι της πάντως λειτουργεί ως εκλογικό κέντρο για πάνω από μισό αιώνα σύμφωνα με το BBC.

Οι πολίτες, ψηφίζουν σε έναν διάδρομο, κάτω από μία αιωρούμενη σκάλα, ενώ η ίδια απλώς περπατάει μέχρι το ταχυδρομείο για να στείλει την ψήφο της. Όπως εξήγησε στο BBC δούλευε ως υπάλληλος σε εκλογικό κέντρο για τοπικό συμβούλιο και της δόθηκε ειπστολική ψήφος καθώς δυσκολευόταν να φτάσει σπίτι της για να ψηφίσει τις ημέρες των εκλογών.

«Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο, αλλά απλώς χρησιμοποιώ την επιστολική ψήφο. Δεν νομίζω ότι έχω ψηφίσει ποτέ στο σπίτι μου», δήλωσε. «Καταλαβαίνω για ποιο λόγο οι άνθρωποι μπορεί να γελάνε», είπε στο βρετανικό δίκτυο.

Τα πιο ασυνήθιστα εκλογικά κέντρα

Ψηφοφόροι σε όλη την ανατολική περιοχή θα ψηφίσουν σε παμπ, αθλητικά κέντρα, χώρους εκδηλώσεων και μία ποικιλία ασυνήθιστων εκλογικών κέντρων μεταξύ των οποίων:

  • μία κινητή βιβλιοθήκη σε πάρκο αυτοκινήτων στο Κέιμπριτζ
  • τον παλιό πυροσβεστικό σταθμό του Hadleigh, στο Έσεξ, το οποίο φιλοξενεί στούντιο καλλιτεχνών
  • μία κινητή καμπίνα έξω από το μουσείο Verulamium, στο Hertfordshire
  • μία φάρμα στο Besthorpe, Norfolk
  • μία αίθουσα εκδηλώσεων στο ξενοδοχείο Cliff στο Norfolk
  • το μουσείο Long Shop στο Leiston, Suffolk το οποίο στοχεύει να διατηρήσει την βιομηχανική περιουσία του ανατολικού Suffolk.

Αλλού, ψηφοφόροι μεταβαίνουν σε εκλογικό κέντρο στη λέσχη του Castor and Ailsworth Tennis Club, όπου μπορεί να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα από τα πιο γρήγορα ανερχόμενα αθλήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το πικλμπολ. Οι διοργανωτές της λέσχης δηλώνουν ότι υπάρχουν προγραμματισμένοι αγώνες κατά τη διάρκεια των ωρών που διεξάγονται οι εκλογές.

Από τα πιο περίεργα εκλογικά κέντρα πάντως, ήταν ο ανεμόμυλος του Thelnetham, που χρησιμοποιήθηκε στις εκλογές του 2019, επειδή η αίθουσα που συνήθως χρησιμοποιείτο δεν ήταν διαθέσιμη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή