Πώς ψήφισαν στη Βρετανία τα άτομα με προβλήματα όρασης

Το νέο σύστημα και η πρακτική χρήση του για τα άτομα με προβλήματα όρασης 
Πώς ψήφισαν στη Βρετανία τα άτομα με προβλήματα όρασης
2'

Το Βασιλικό Εθνικό Ινστιτούτο Τυφλών (RNIB) κοινοποίησε μια ανάρτηση στο X, ζητώντας από τους πολίτες να μοιραστούν την εμπειρία τους από την ψηφοφορία στη Βρετανία, συμπληρώνοντας μια σύντομη έρευνα.

Στη σημερινή ανάρτησή του, το RNIB ανέφερε ότι μια νεαρή κοπέλα που εμφανίζεται στο βίντεό του, η Khadija, μπόρεσε να ψηφίσει ανεξάρτητα και μυστικά χρησιμοποιώντας έναν αναγνωστικό μηχανισμό, τον λεγόμενο McGonagle.

Στο βίντεο, η Khadija λέει:

"Πήγα στο εκλογικό τμήμα και είχαν τη συσκευή McGonagle, οπότε αυτό ήταν υπέροχο. Ήταν η πρώτη φορά που την είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και νομίζω ότι ήμουν το πρώτο άτομο που την χρησιμοποίησε. Έτσι, νομίζω ότι ήταν λίγο νευρικοί.

Αλλά λειτούργησε πολύ καλά. Ευθυγραμμίστηκαν. Έλεγξα ότι ευθυγράμμισαν το ψηφοδέλτιο σωστά από κάτω. Το άτομο που με βοηθούσε μου έδωσε ακουστικά για να το χρησιμοποιήσω, πράγμα που ήταν καλό για το μυστικό μέρος της ψηφοφορίας.

Ανησυχούσα λίγο ότι θα ήταν πιο περίπλοκο την ημέρα των εκλογών σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Το χρησιμοποίησα ως δοκιμή, αλλά ήταν πραγματικά απλό στη χρήση.

Έτσι, ήταν η πρώτη φορά που ψήφισα ακούγοντας μόνη μου το ψηφοδέλτιο και σημειώνοντας το κουτάκι εγώ η ίδια για τον εαυτό μου".

Η RNIB σημείωσε ωστόσο ότι "η εμπειρία της ψηφοφορίας δεν κύλησε για όλους το ίδιο ομαλά".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή