Αμερικανοτουρκικές μπίζνες για πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Σοτ μεταξύ η κατασκευή του πρώτου τουρκικού πυρηνικού σταθμού ισχύος 4.800 MW από τη ρωσική Rosatom συνεχίζεται στο Akkuyu
Αμερικανοτουρκικές μπίζνες για πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
1'

Η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την κατασκευή πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλης κλίμακας και μικρών αρθρωτών αντιδραστήρων (SMR), δήλωσε προχθες ανώτερος αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας.

"Οι ΗΠΑ δείχνουν σοβαρό ενδιαφέρον για τον στόχο της Τουρκίας να αυξήσει την πυρηνική ενεργειακή της ικανότητα και να κατασκευάσει νέους σταθμούς παραγωγής ενέργειας", δήλωσε ο αξιωματούχος Yusuf Ceylan στο Reuters σε συνέδριο για τους πυρηνικούς σταθμούς.

Ερωτηθείς σχετικά με τα έργα που συζητούνται, είπε: "Μπορούμε να εξετάσουμε τις περιοχές των υφιστάμενων σταθμών παραγωγής ενέργειας ή νέων σταθμών παραγωγής ενέργειας".

"Διαπραγματευόμαστε με τις ΗΠΑ τόσο για μεγάλης κλίμακας σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όσο και για μικρούς αρθρωτούς αντιδραστήρες. Πρόκειται για μια δήλωση προθέσεων", είπε.

Ο Τζεφ Φλέικ, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία, δήλωσε στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι η Άγκυρα "μίλησε σε εμάς και σε άλλους για (την κατασκευή) μικρών αρθρωτών αντιδραστήρων". "Συνεργαζόμαστε μαζί τους για να προσπαθήσουμε να μειώσουμε την εξάρτησή τους (από τη Ρωσία) με όποιον τρόπο μπορούμε", πρόσθεσε.

Η κατασκευή του πρώτου τουρκικού πυρηνικού σταθμού ισχύος 4.800 MW από τη ρωσική Rosatom συνεχίζεται στο Akkuyu.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή