Bρετανία: Γιατί είναι τόσο κρίσιμες αυτές οι εκλογές;

Eκλογές στη Βρετανία: Οι σημερινές κάλπες (4/7) έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς ακολουθούν μια ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου
Bρετανία: Γιατί είναι τόσο κρίσιμες αυτές οι εκλογές;
Associated Press
1'

Οι πρόωρες κάλπες που στήθηκαν στη Βρετανία είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών και πραγματοποιήθηκαν μετά από μία περίοδο κοσμογονικών αλλαγών για τη χώρα.

Το πρόγραμμα λιτότητας του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, το δημοψήφισμα για το Brexit το 2016, οι διαπραγματεύσεις μετά το Brexit που ανέτρεψαν την Τερέζα Μέι, η άνοδος και η πτώση του Μπόρις Τζόνσον που προκλήθηκε από το σκάνδαλο Partygate στο οποίο ο Τζόνσον και άλλα ανώτερα στελέχη διαπιστώθηκε ότι παραβίασαν τα μέτρα υγιεινής κατά τη διάρκεια της πανδημίας και το ρεκόρ 50 ημερών της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία συνέβησαν όλα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 14 ετών που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως χαοτική.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ένα ακόμη σκάνδαλο στοίχειωσε το Συντηρητικό κόμμα, όταν αποκαλύφθηκε ότι ανώτερα στελέχη είχαν κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιούσαν εμπιστευτικές γνώσεις σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών για να παίξουν στοίχημα και να αποκομίσουν κέρδη ακόμη και σε αυτή την κρίσιμη πολιτικά περίοδο.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι θα υποστηρίξουν το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή οι λαϊκιστές του Reform UK συγκεντρώνουν επίσης δυναμική. Αυτό το εκρηκτικό μείγμα έχει καταστήσει αυτές τις γενικές εκλογές μία από τις πιο πολυαναμενόμενες αναμετρήσεις εδώ και πολλά χρόνια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή