Δύσκολες στιγμές για τους Τόρις: Το χειρότερο αποτέλεσμα για το κόμμα από το 1830

Βρετανία: Συντριβή για τους Συντηρητικούς του Ρίσι Σούνακ που καταγράφουν το χειρότερο αποτέλεσμα εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα
O Ρίσι Σούνακ
AP
1'

Εάν οι Συντηρητικοί συγκεντρώσουν πράγματι μόλις 131 έδρες, θα είναι το χειρότερο αποτέλεσμά τους όσον αφορά τις έδρες από τότε που άρχισαν να αυτοαποκαλούνται Συντηρητικό κόμμα τη δεκαετία του 1830, υπό τον Robert Peel. Παλαιότερα το χειρότερο αποτέλεσμά τους ήταν το 1906, όταν είχαν 156 έδρες, γράφει ο Guardian

Δύσκολη στιγμή για το Συντηρητικό Κόμμα, παραδέχεται ο υπουργός ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων των Συντηρητικών Μελ Στράιντ στο BBC Radio 4: «Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για το Συντηρητικό Κόμμα».

Πρόσθεσε οτι λυπάται πολύ που το exit poll προβλέπει ότι ορισμένοι από τους συναδέλφους του θα χάσουν τις θέσεις τους. Διατηρώντας τη θέση του ο ίδιος λέει οτι «θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε».

Την Τετάρτη - μια ημέρα πριν από τις εκλογές - ο Στράιντ έγινε πρωτοσέλιδο όταν παραδέχτηκε ότι πίστευε ότι ήταν πιθανό να υπάρξει μια τεράστια πλειοψηφία των Εργατικών, παραδεχόμενος ουσιαστικά προκαταβολικά την ήττα.