Εκλογές στη Βρετανία: Πρώτη αντίδραση των Τόρις μετά το exit poll – «Η νύχτα θα είναι μεγάλη»

Εκπρόσωπος των Τόρις του Ρίσι Σούνακ σημείωσε ότι το exit poll είναι μία προβολή, όχι ένα αποτέλεσμα 
2'

Μετά το αποτέλεσμα του ενιαίου exit poll που δείχνει σαρωτική αυτοδυναμία των Εργατικών του Κιρ Στάρμερ στις εκλογές στη Βρετανία, οι Συντηρητικοί του Ρίσι Σούνακ υποστηρίζουν ότι: «Υπάρχει ακόμη μία μεγάλη νύχτα μπροστά».

Εκπρόσωπος των Τόρις του Ρίσι Σούνακ σημείωσε ότι το exit poll είναι μία προβολή, όχι ένα αποτέλεσμα και είναι σημαντικό να «περιμένουμε να δούμε τα πραγματικά αποτελέσματα» των χθεσινών εκλογών στη Βρετανία.

Επαναλαμβάνοντας τη ρητορική της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, ο εκπρόσωπος ανέφερε: «Εάν αυτά τα αποτελέσματα είναι ορθά, είναι σαφές ότι ο Στάρμερ και η Άντζελα Ρέινερ θα είναι αύριο (σ.σ. σήμερα 5 Ιουλίου) στην Ντάουνινγκ Στριτ. Αυτό σημαίνει ότι οι φόροι σας θα αυξηθούν και η χώρα μας θα είναι λιγότερο ασφαλής».

Το Συντηρητικό Κόμμα σημειώνει, επίσης, ότι «με βάση το αποτέλεσμα, οι Τόρις θα έχουν «χάσει μερικούς πολύ καλούς και δυναμικούς υποψηφίους βουλευτές».

«Είναι μία μακρά νύχτα μπροστά και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τη μορφή της κυβέρνησης που επέλεξε ο λαός», επισήμανε ο ίδιος, καταλήγοντας.

Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, στις 22:00, ο Ρίσι Σούνακ με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ευχαριστούσε τους ψηφοφόρους:

«Στους εκατοντάδες Συντηρητικούς υποψηφίους, στους χιλιάδες εθελοντές και στα εκατομμύρια ψηφοφόρους: Σας ευχαριστώ για τη σκληρή δουλειά σας, σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και σας ευχαριστώ για την ψήφο σας».

Σημειώνεται ότι περίπου στις 5 το πρωί αναμένονται τα ασφαλή αποτελέσματα.