ΗΠΑ: Δεκάδες δελφίνια πέθαναν επειδή παγιδεύτηκαν σε αβαθή

Χάρη στις προσπάθειες αποφασιστικών διασωστών, 112 δελφίνια μεταφέρθηκαν με επιτυχία πίσω στα βαθιά νερά του Ατλαντικού
ΗΠΑ: Δεκάδες δελφίνια πέθαναν επειδή παγιδεύτηκαν σε αβαθή
1'

ιδικοί και εθελοντές ξεκίνησαν μια «εξαντλητική» 12ωρη αποστολή διάσωσης αφού περισσότερα από 100 δελφίνια παγιδεύτηκαν σε επικίνδυνα ρηχά νερά.

Το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων, το οποίο οδήγησε τη διάσωση, ανέφερε ότι 13 δελφίνια με λευκή όψη του Ατλαντικού πέθαναν και ένα έπρεπε να υποβληθεί σε ευθανασία αφού ο λοβός καθηλώθηκε στις ακτές του Cape Cod στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ. Αν και δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για το περιστατικό, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός λέει ότι η περιοχή είναι διαβόητη ως «παγκόσμια εστία προσάραξης» λόγω του σχήματος των ακτών της και της διακύμανσης της παλίρροιας.

Χάρη στις προσπάθειες αποφασιστικών διασωστών, 112 δελφίνια μεταφέρθηκαν με επιτυχία πίσω στα βαθιά νερά του Ατλαντικού.

Τα δελφίνια τείνουν να ταξιδεύουν και να κυνηγούν σε ομάδες που ονομάζονται λοβοί, και είναι γνωστό ότι συγκεντρώνονται σε αριθμούς μεγαλύτερους από 1.000 ή περισσότερους - κάτι που μπορεί να είναι καταστροφικό εάν πάρουν λάθος απόφαση.

«Ήταν μια εξαντλητική επιχείρηση 12 ωρών», είπε στο 12WSFA η συντονιστής του εγχειρήματος, Misty Niemeyer. «Όμως, η ομάδα μπόρεσε να ξεπεράσει τις διάφορες προκλήσεις και να δώσει στα δελφίνια την καλύτερη ευκαιρία για επιβίωση».

Τα περισσότερα από τα δελφίνια πέθαναν εκεί που είχαν κολλήσει σε ένα σημείο γνωστό ως «The Gut», που βρίσκεται κοντά στον ποταμό Herring. Οι ειδικοί στη θάλασσα λένε ότι ο μαζικός θάνατος ήταν το μεγαλύτερο συμβάν προσάραξης δελφινιού που έχει παρατηρηθεί εδώ και «δεκαετίες».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
09:03ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά

09:03ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά