Μπάιντεν: Περιέγραψε τον εαυτό του ως «την πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο»

Η αναφορά του Μπάιντεν αφορά την Κετάντζι Μπράουν-Τζάκσον, την πρώτη μαύρη γυναίκα δικαστή, που ο ίδιος διόρισε το 2022. 
AP.
2'

Σε μια ακόμα γκάφα υπέπεσε ο Τζο Μπαίντεν, ο οποίος διεκδικεί τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο. Αυτή τη φορά κατάφερε να μπερδέψει τόσο τα λόγια του όσο και το... φύλο του.

«Παρεμπιπτόντως, είμαι περήφανη που είμαι, όπως είπα, η πρώτη αντιπρόεδρος, η πρώτη μαύρη γυναίκα… που υπηρέτησε μαζί με μαύρο πρόεδρο. Περήφανος που συνεργάζομαι με την πρώτη μαύρη γυναίκα δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε γιατί είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Μπάιντεν παρά τις αρχικές του σκέψεις να αποσύρει την υποψηφιότητά του, δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει την εκστρατεία του εν όψει των Προεδρικών Εκλογών τον Νοέμβριο. Ωστόσο, το βίντεο του 81χρονου Μπάιντεν να περιγράφει τον εαυτό του ως μαύρη γυναίκα έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου με χιλιάδες χρήστες να κάνουν παράκληση για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του.

Ο Μπάιντεν ήθελε πιθανότατα να δώσει έμφαση στον διορισμό της Καμάλα Χάρις ως πρώτης γυναίκας αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, με τις δηλώσεις του κατάφερε να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση στις τάξεις του κόμματος αλλά και της κοινής γνώμης.

Το πιο πιθανό είναι να θυμήθηκε πως είχε διατελέσει αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Ομπάμα, του πρώτου Αφροαμερικανικού προέδρου των ΗΠΑ, και τα έκανε θάλασσα... λέγοντας ότι είναι περήφανος που υπηρετεί με μαύρο πρόεδρο.

Η αναφορά του Μπάιντεν αφορά την Κετάντζι Μπράουν-Τζάκσον, την πρώτη μαύρη γυναίκα δικαστή, που ο ίδιος διόρισε το 2022.