Γαλλία: Θάνατος δύο παιδιών από μολυσμένες πίτσες - Ασκήθηκε δίωξη σε γνωστή εταιρεία

Για την υπόθεση με τις μολυσμένες πίτσες απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες
1'

Διεθνής κολοσσός παραγωγής τροφίμων ανακοίνωσε την κατηγορία της εταιρείας για υπόθεση με μολυσμένες πίτσες στη Γαλλία, που όπως αναφέρεται οδήγησε στο θάνατο δύο παιδιών.

Η πολύ γνωστή εταιρεία και η θυγατρική της κατηγορήθηκαν στη Γαλλία μετά το σκάνδαλο με τις κατεψυγμένες πίτσες, μολυσμένες από βακτήρια E. coli, που φέρεται να οδήγησε στο θάνατο δύο παιδιών και τη δηλητηρίαση δεκάδων από άλλους το 2022.

Απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες, «ανθρωποκτονία από πρόθεση, τραυματισμός και εξαπάτηση», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο πρακτορείο AWP σήμερα.

Αναλυτικότερα, το προσχέδιο του κατηγορητηρίου έχει ασκηθεί κατά της θυγατρικής του κολοσσού τροφίμων, η οποία κατασκεύαζε τις επηρεαζόμενες κατεψυγμένες πίτσες στο εργοστάσιό της στο Caudry της βόρειας Γαλλίας.

Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και η τελική ετυμηγορία δεν αναμένεται πριν από δύο χρόνια, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στη Just Food.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (5 Ιουλίου), η μεγάλη εταιρεία τροφίμων ανέφερε: "Αναγνωρίζουμε την απίστευτη θλίψη που προκάλεσε αυτή η τραγωδία. Θέλουμε να επαναλάβουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στα θύματα και τις οικογένειές τους. Η εταιρεία σκοπεύει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της σε αυτή την υπόθεση. Ελπίζουμε ότι αυτές οι νομικές διαδικασίες θα βοηθήσουν να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες αυτού του δραματικού γεγονότος και να επέλθει κάποια θεραπεία για τα θύματα και τις οικογένειές τους".