Fake News η Παναγία που «κλαίει με δάκρυα αίματος» - Επίσημη διάψευση από το Βατικανό

Η ιδιοκτήτρια του «θαυματουργού» αγάλματος προσέλκυσε χιλιάδες προσκηνυτές ισχυριζόμενη ότι η μητέρα του Ιησού Χριστού της μίλησε... και μοίραζε δωρεάν πίτσα...

Madonna di Trevignano

Twitter
2'

Τέλος στο «θαύμα» της Παναγίας που «κλαίει με δάκρυα αίματος» έβαλε το Βατικανό χαρακτηρίζοντάς το ψεύτικο.

Το άγαλμα Madonna di Trevignano, ιδιοκτησία της Gisella Cardia έγινε διάσημο όταν η ιδιοκτήτριά του, το 2016, άρχισε να ισχυρίζεται ότι «αιμορραγούσε» προκαλώντας διαμάχη στην Ιταλία, αλλά και προσέλευση προσκυνητών για να δουν το «θαυματουργό» άγαλμα την τρίτη κάθε μήνα και να κάνουν εξομολογήσεις στο ομοίωμα.

Καυχήθηκε επίσης ότι βίωσε υπερφυσικά φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένης μιας περίπτωσης όπου τάισε 15 άτομα με ατελείωτες μερίδες πίτσας, νιόκι και κουνελιού - χάρη στις υποτιθέμενες δυνάμεις του γλυπτού.

Οι εξαπατημένοι ακόλουθοι πίστευαν ότι έφερε μηνύματα από την Παναγία ενώ κάποιοι ακόμα πιο τολμηροί υποστήριξαν είχε προβλέψει ακόμη και την πανδημία Covid.

Αλλά πέρυσι, οι ντόπιοι από τη μικρή πόλη Trevignano Romano που ήταν σκεπτικοί για την αιμορραγία του αγάλματος κάλεσαν έναν ιδιωτικό ερευνητή που συναντήθηκε με την ιταλική στρατιωτική αστυνομία.

Οι καχύποπτοι ντόπιοι φέρεται να παρουσίασαν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το κόκκινο υγρό που εμφανίστηκε από τα μάτια του αγάλματος ήταν αίμα χοίρου.

Μια προηγούμενη έρευνα το 2020 αποκάλυψε ότι μετά από μια σειρά εξετάσεων, το αίμα που βρέθηκε στο άγαλμα ήταν γενετικό ταίριασμα με της ιδιοκτήτριας.

Τώρα, οι αρχηγοί της Καθολικής Εκκλησίας έχουν αποφανθεί ότι αυτό το υπερφυσικό φαινόμενο ήταν ψευδές, έχοντας τη σφραγίδα του από το διάσημο Βατικανό.

Η Διεύθυνση του Βατικανού για το Δόγμα της Πίστης εξέδωσε το πρώτο της διάταγμα σύμφωνα με ένα νέο σύνολο κανόνων για τον έλεγχο υποτιθέμενων εμφανίσεων της Παναγίας και πνευματικών φαινομένων.

Η επίσημη διάψευση έρχεται αφότου μια ακαδημία του Βατικανού πέρυσι αποκάλυψε ότι επρόκειτο να διερευνήσει «μυστικιστικά φαινόμενα» σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των αγαλμάτων της Παναγίας που «κλαίνε», των στιγμάτων και των θεάσεων φαντασμάτων στο πλαίσιο σχεδίων για ένα ειδικό παρατηρητήριο.

Η Ποντιφική Διεθνής Ακαδημία Μαριάνων (PAMI), η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως επιστημονικό ίδρυμα της Αγίας Έδρας, ήλπιζε να αποκαλύψει «περίπου εκατό τρέχοντα φαινόμενα» μόνο στην Ιταλία.