Γερμανία: Πέταξε το νεογέννητο μωρό της από το παράθυρo επειδή θα της «κατέστρεφε την καριέρα»

Το έριξε από ύψος 3,5 μέτρων στην άσφαλτο - Οι απίστευτοι ισχυρισμοί της
Twitter
1'

Σε ποινή κάθειρξης 7,5 ετών καταδικάστηκε μία 28χρονη, η οποία πέταξε το νεογέννητο παιδί της από το παράθυρο επειδή «ανησυχούσε ότι ένα μωρό θα κατέστρεφε την καριέρα της».

Η Καταρίνα Γιβάνοβιτς 28 ετών, στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, στη Γερμανία, κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Οι δικαστές άκουσαν πώς είχε γεννήσει στο σπίτι κρυφά πριν από 10 μήνες στις 12 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια την έριξε από το παράθυρο του διαμερίσματός της, από ύψος 3,5 μέτρων, στην άσφαλτο. Τρομοκρατημένοι περαστικοί βρήκαν το σώμα του βρέφους με θρυμματισμένο κρανίο κάτω από το μπαλκόνι της και κάλεσαν την αστυνομία.

Η 28χρονη παραδέχτηκε το έγκλημα στην αρχή της δίκης τον Απρίλιο, αλλά δεν μπορούσε να εξηγήσει τη στιγμή στο δικαστήριο, ανέφερε η ASB Zeitung.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι ήταν έγκυος. Αλλά η εισαγγελία την κατηγόρησε για φόνο και για σκόπιμη απόκρυψη της εγκυμοσύνης της από συναδέλφους και γείτονες.

Οι εισαγγελείς είπαν στο δικαστήριο ότι η Γιοβάνοβιτς πίστευε ότι το να είναι μητέρα θα χαλάσει την καριέρα της ως στέλεχος σε νομικό τμήμα μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι δικηγόροι της Γιοβάνοβιτς ισχυρίστηκαν ότι ήταν ανθρωποκτονία, αποδιδοντας σε ατύχημα την πτώση του μωρού, λέγοντας ότι της έπεσε κατά λάθος από τα χέρια.

Τελικά, το δικαστήριο δέχθηκε τη μικρότερη ποινή της ανθρωποκτονίας, αλλά κατά τρία χρόνια περισσότερα από τον χρόνο που ζήτησε η υπεράσπιση.

Η νομική της ομάδα δήλωσε ότι σχεδιάζει να ασκήσει έφεση στην ετυμηγορία.