Τζο Μπάιντεν: «Κανείς δεν είναι ικανότερος για να κερδίσει τις εκλογές, δεν αποχωρώ»

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επανέλαβε πως παραμένει στην κούρσα για δεύτερη θητεία στο αξίωμα
Τζο Μπάιντεν: «Κανείς δεν είναι ικανότερος για να κερδίσει τις εκλογές, δεν αποχωρώ»
AP.
4'

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο ABC News αναφέρθηκε στο debate του με τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και στις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ τονίζοντας ότι παραμένει στην προεκλογική κούρσα με στόχο να ανανεώσει τη θητεία του στον Λευκό Οίκο

«Κανείς δεν είναι ικανότερος από εμένα» για να είναι πρόεδρος ή για να κερδίσει αυτές τις εκλογές, υποστήριξε ο Τζο Μπάιντεν κατά τη συνέντευξη.

Η κακή επίδοση του 81χρονου στο debate με τον 78χρονο Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, στις 27 Ιουνίου, είχε ως αποτέλεσμα ορισμένοι Δημοκρατικοί να εγείρουν ζήτημα απόσυρσης της υποψηφιότητάς του.

Ήδη τέσσερις Δημοκρατικοί βουλευτές έχουν παροτρύνει τον Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αναγνώρισε για πολλοστή φορά ότι η κλονισμένη απόδοσή του οφειλόταν στην κακή προετοιμασία, την εξάντληση και την ασθένεια.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κάποια σοβαρή κατάσταση. Ήμουν εξαντλημένος. Δεν άκουσα το ένστικτό μου όσον αφορά την προετοιμασία και είχα μια κακή νύχτα», είπε ο Τζο Μπάιντεν στο ABC.

Η απογοητευτική επίδοση του 81χρονου Δημοκρατικού προέδρου στο debate με τον 78χρονο Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, στις 27 Ιουνίου, είχε ως αποτέλεσμα να μπαίνει στο μικροσκόπιο κάθε δημόσια εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν.

«Ένιωθα απαίσια. Ρώτησα τους γιατρούς αν έκαναν τεστ για τον COVID επειδή προσπαθούσαν να καταλάβουν τι πήγε λάθος. Έκαναν ένα τεστ για να δουν αν είχα κάποια μόλυνση, κάποιον ιό. Δεν είχα. Ήταν απλώς ένα πολύ άσχημο κρυολόγημα», πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν ανέφερε ότι δεν έφταιγε κανένας άλλος παρά μόνο ο ίδιος του και ότι δεν είχε ξαναδεί το debate.

Ο δημοσιογράφος Τζορτζ Στεφανόπουλος τον ρώτησε ευθέως αν παρακολούθησε αργότερα την τηλεμαχία για να σχηματίσει καλύτερη άποψη σχετικά με την επίδοσή του. «Δεν νομίζω, όχι» απάντησε ο Μπάιντεν.

Επιπλέον, δημοσιογράφος έθεσε επίσης το ζήτημα του γνωστικού τεστ που έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη ο Ντόναλντ Τραμπ, ρωτώντας τον πρόεδρο Μπάιντεν εάν θα ήταν έτοιμος να υποβληθεί σε τέτοιου είδους αξιολόγηση. Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε πως η άσκηση των καθηκόντων του ισοδυναμεί με γνωστικό τεστ στο οποίο υποβάλλεται καθημερινά.

Μπάιντεν: «Ήμουν ο τύπος που μεγάλωσε την οικονομία»

«Είστε ο ίδιος άνθρωπος σήμερα που ήσασταν όταν αναλάβατε τα καθήκοντά σας πριν από τρεισήμισι χρόνια;» ρώτησε ο Έλληνας δημοσιογράφος Στεφανόπουλος.

«Όσον αφορά τις επιτυχίες, ναι. Ήμουν επίσης ο τύπος που συνέταξε ένα ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή που μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ήμουν επίσης ο τύπος που επέκτεινε το ΝΑΤΟ. Ήμουν επίσης ο τύπος που μεγάλωσε την οικονομία. Όλα τα μεμονωμένα πράγματα που έγιναν ήταν ιδέες που είχα ή τις εκπλήρωσα», απάντησε ο Μπάιντεν.

«Αν μπορείτε να πειστείτε ότι δεν μπορείτε να νικήσετε τον Ντόναλντ Τραμπ, θα παραιτηθείτε;» ρώτησε ο Στεφανόπουλος.

«Εξαρτάται από το αν ο θεός κατέβει και μου το πει, μπορεί να το κάνω», είπε ο Μπάιντεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση του Μπάιντεν στο ABC News είναι η πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά το debate της 27ης Ιουνίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή