Μασαχουσέτη: Πάνω από 100 δελφίνια που εγκλωβίστηκαν σε ποταμό διασώθηκαν

Τα δελφίνια συγκεντρώθηκαν σε μια άκρως συντονισμένη προσπάθεια απόκρισης για να ενθαρρύνουν την κίνησή τους πίσω σε βαθύτερα νερά
2'

Στα ανοιχτά του Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης εγκλωβίστηκε η μεγαλύτερη μεμονωμένη μαζική προσάραξη δελφινιών των τελευταίων δεκαετιών.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 125 δελφίνια τα οποία εν τέλη διασώθηκαν από προσπάθεια διασωστών στην οποία συμμετείχαν πάνω από 150 άτομα, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 25 μέλη του προσωπικού της IFAW και 100 εκπαιδευμένοι εθελοντές.

Η πρώτη αναφορά ήταν αρχικά κατανοητό ότι ήταν 10 δελφίνια με λευκή όψη του Ατλαντικού κοντά στην ακτή του Wellfleet νωρίς το πρωί της Παρασκευής, προκαλώντας μια συντριπτική ανταπόκριση από τις τοπικές ομάδες προστασίας της θάλασσας. Το AmeriCorps of Cape Cod, Whale and Dolphin Conservation, το Ενυδρείο της Νέας Αγγλίας, το Κέντρο Παράκτιων Μελετών και το Wellfleet Harbormaster, υπό την ηγεσία του Διεθνούς Ταμείου για την Ευημερία των Ζώων (IFAW)

Ωστόσο, καθώς οι διασώστες έφτασαν στη σκηνή, εντόπισαν τελικά συνολικά 125 ζώα, τον μεγαλύτερο ενιαίο μαζικό προσάραξη στην 26χρονη ιστορία της IFAW στο Cape Cod, σύμφωνα με την ομάδα σε δελτίο τύπου.

Τα δελφίνια συγκεντρώθηκαν σε μια άκρως συντονισμένη προσπάθεια απόκρισης για να ενθαρρύνουν την κίνησή τους πίσω σε βαθύτερα νερά, πρώτα με τα πόδια και στη συνέχεια μεταβαίνουν σε προσπάθειες βαρκάδας καθώς το νερό επέστρεφε στην υψηλή παλίρροια στις 4:56 μ.μ. Δύο σκάφη IFAW και το Wellfleet Harbormaster συνέχισαν τις προσπάθειές τους μέχρι τη δύση του ηλίου στις 8:15 μ.μ.

Ο ποταμός Herring «Gut» είναι μια συχνή τοποθεσία προσάραξης λόγω του σχήματός του που μοιάζει με αγκίστρια και των ακραίων παλιρροϊκών διακυμάνσεων.

Καθώς έπεφτε το φως της ημέρας, τα περισσότερα από τα δελφίνια έμοιαζαν να έχουν βρει το δρόμο τους προς τα βαθύτερα νερά ανοιχτά. Μια ντουζίνα ή περισσότεροι παρέμειναν να κολυμπούν στο εσωτερικό λιμάνι το ηλιοβασίλεμα το βράδυ της Παρασκευής.

Στην όλη προσπάθεια την Παρασκευή συμμετείχαν πάνω από 150 άτομα, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 25 μέλη του προσωπικού της IFAW και 100 εκπαιδευμένοι εθελοντές.