Σλοβενία: Δύο Γάλλοι νεκροί και επτά τραυματίες σε δυστύχημα με μίνιβαν

Σλοβενία: Δύο Γάλλοι, μεταξύ των οποίων ένα 12χρονο αγόρι, σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με το μίνιβαν στο οποίο επέβαιναν
Σλοβενία: Δύο Γάλλοι νεκροί και επτά τραυματίες σε δυστύχημα με μίνιβαν
Associated Press
2'

Δύο Γάλλοι, ανάμεσά τους ένα παιδί ηλικίας 12 ετών, που επέστρεφαν από ένα αθλητικό ταξίδι, σκοτώθηκαν χθες σε ένα τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν το μίνιβαν στο οποίο επέβαιναν και ένα φορτηγό στη Σλοβενία, υπό αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες.

«Ο Γάλλος οδηγός του μίνιμπας, ηλικίας 40 ετών, έπεσε πάνω σε ένα φορτηγό που ήταν σταθμευμένο και σκοτώθηκε, όπως επίσης ένας ανήλικος επιβάτης που καθόταν δεξιά του, στην μπροστινή θέση», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντιν Μπόζνικ, ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Νόβα Γκόριτσα.

Άλλοι επτά τραυματίες, νεαρής ηλικίας, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.Όπως μεταδίδουν σλοβενικά ΜΜΕ, ο ανήλικος που σκοτώθηκε στη σύγκρουση ήταν ηλικίας 12 ετών.Το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στον αυτοκινητόδρομο της Βρτότζμπα, κοντά στα σύνορα μεταξύ της Σλοβενίας και της Ιταλίας, διευκρίνισε η αστυνομία.

Στο όχημα, με γαλλικές πινακίδες, επέβαιναν συνολικά οκτώ παιδιά και συνοδευόταν από ένα άλλο, το οποίο προπορευόταν και «δεν είδε τι συνέβη», εξήγησε ο Μπόζνικ.Μια έρευνα ξεκίνησε για να καθοριστούν οι συνθήκες της τραγωδίας. «Κανένα αίτιο δεν αποκλείεται αυτήν τη στιγμή», σημείωσε.

Έχοντας αναχωρήσει από το Βαρ, στη νότια Γαλλία, η παρέα είχε φύγει από την Αυστρία νωρίς το πρωί και κατευθυνόταν προς τη Γαλλία μέσω της Σλοβενίας και της Ιταλίας.

Σε ένα δελτίο τύπου, η περιφέρεια ανέφερε πως ενημερώθηκε για το δυστύχημα «στο οποίο ενεπλάκησαν δύο μίνιμπας από το Βαρ, τα οποία μετέφεραν παιδιά (ηλικίας 8-15 ετών) στο πλαίσιο ενός αθλητικού ταξιδιού».

«Οι επιχειρήσεις επικεντρώνονται αυτή τη στιγμή στην οργάνωση του επαναπατρισμού των παιδιών και των συνοδών τους και στην ψυχολογική στήριξη των οικογενειών», συμπλήρωσε

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή