Η παρουσία Ερντογάν στο Ολλανδία – Τουρκία δυναμιτίζει το κλίμα, «θύελλα» για τους Γκρίζους Λύκους

Ο Πρόεδρος της γείτονος θα ταξιδέψει στο Βερολίνο για τον προημιτελικό του EURO ανάμεσα σε Τουρκία και Ολλανδία, στον απόηχο του προκλητικού πανηγυρισμού του Μερίχ Ντεμιράλ, ο οποίος έκανε τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων. Η διπλωματική κρίση με τη Γερμανία και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Η παρουσία Ερντογάν στο Ολλανδία – Τουρκία δυναμιτίζει το κλίμα, «θύελλα» για τους Γκρίζους Λύκους
AP.
1'

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να φθάσει στο Βερολίνο μερικά λεπτά πριν από την έναρξη του σημερινού (06/07) προημιτελικού μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας, εν μέσω της διαμάχης εξαιτίας της ποινής που επέβαλε η UEFA στον κεντρικό αμυντικό, Μερίχ Ντεμιράλ, ο οποίος πανηγύρισε την πρόκριση επί της Αυστρίας σχηματίζοντας με τα δάχτυλα το σήμα των Γκρίζων Λύκων.

Στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου ο πληθυσμός της τουρκικής μειονότητας φθάνει τους 200.000 ανθρώπους, οι αρχές έχουν τροποποιήσει ήδη το σχέδιο ασφαλείας, μετά την είδηση της άφιξης Ερντογάν στη χώρα, η οποία ανεβάζει στο «κόκκινο» τον συναγερμό, δεδομένου ότι αναμένονται και σποραδικές διαδηλώσεις: Φιλοπαλαιστινιακές, φιλοκουρδικές, ενδεχομένως πορείες ή αυτοκινητοπομπές υποστηρικτών των Γκρίζων Λύκων.

Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη στιγμή της ανάκρουσης του τουρκικού εθνικού ύμνου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, με Τούρκους χούλιγκαν να καλούν τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο γήπεδο να σχηματίσουν το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων, το οποίο εκείνοι θεωρούν απλώς σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή