Γερμανία: Διαλύθηκε πορεία τούρκων φιλάθλων οι οποίοι επεδείκνυαν τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων»

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα βρίσκεται στο γήπεδο για να δει τον προημιτελικό του EURO ανάμεσα σε Τουρκία και Ολλανδία, στον απόηχο του προκλητικού πανηγυρισμού του Μερίχ Ντεμιράλ, ο οποίος έκανε τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων.
Γερμανία: Διαλύθηκε πορεία τούρκων φιλάθλων οι οποίοι επεδείκνυαν τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων»
2'

Η αστυνομία του Βερολίνου παρενέβη νωρίτερα απόψε προκειμένου να διαλύσει στο Βερολίνο πορεία Τούρκων φιλάθλων, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων».

Χιλιάδες οπαδοί της τουρκικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κατευθύνονταν στο Ολυμπιακό Στάδιο την γερμανικής πρωτεύουσας, όπου αργότερα απόψε θα διεξαχθεί ο αγώνας της Τουρκίας εναντίον της Ολλανδίας για την προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Περισσότεροι από 3000 αστυνομικοί περιφρουρούν σήμερα την κίνηση των φιλάθλων, καθώς οι συνθήκες γύρω από τον ποδοσφαιρικό αγώνα έχουν χαρακτηριστεί «άκρως επικίνδυνες». Στο στάδιο θα βρίσκεται απόψε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος άλλαξε το πρόγραμμα του προκειμένου να ταξιδέψει στο Βερολίνο και να υποστηρίξει την εθνική ομάδα της χώρας του, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χειρονομία του Τούρκου ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ, ο οποίος πανηγύρισε τη νίκη της ομάδας του επί της Αυστρίας με τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων» και τιμωρήθηκε για αυτό από την UEFA με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών. Η υπόθεση αναζωπύρωσε και στην Γερμανία την συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο η οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων», η οποία θεωρείται εξτρεμιστική και παρακολουθείται από τις μυστικές υπηρεσίες, να τεθεί εκτός νόμου, όπως συνέβη το 2019 στην Αυστρία.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή