Έγινε χειρουργός λόγω του... «Grey’s Anatomy» - Τώρα είναι σύμβουλος στην εκπομπή

«Με ενδιέφερε αμέσως γιατί παρακολουθώντας το Grey’s Anatomy στο γυμνάσιο με ενέπνευσε να ασχοληθώ με τη νευροχειρουργική»
2'

Το τηλεοπτικό «ιατρικό δράμα» Grey’s Anatomy αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για έναν άντρα ώστε να ασχοληθεί με αυτόν τον τομέα. Τώρα είναι πλέον ιατρικός σύμβουλος στην ίδια την εκπομπή.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Stephen Bergin, 35 ετών, ο οποίος παρακολούθησε για πρώτη φορά την εκπομπή στο γυμνάσιο και έγινε αμέσως τακτικός θεατής. Όταν ήταν στο τέταρτο έτος του προγράμματος παραμονής του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Duke, έγινε μια ανακοίνωση μέσω του νοσοκομείου ότι οι παραγωγοί της σειράς προσλάμβαναν ιατρικούς συμβούλους για να εργαστούν στη σεζόν 19. Ως μακροχρόνιος θαυμαστής, ο Bergin δεν περίμενε να κάνει αίτηση για τη θέση.

«Με ενδιέφερε αμέσως γιατί παρακολουθώντας το Grey’s Anatomy στο γυμνάσιο με ενέπνευσε να ασχοληθώ με τη νευροχειρουργική», είπε ο Bergin στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων SWNS.

Ο Stephen επιλέχθηκε ως σύμβουλος—παρέχοντας συμβουλές για τη συγγραφή σεναρίων και καθοδήγηση ηθοποιών—και μετά από ένα επιτυχημένο ντεμπούτο το 2022, η σειρά τον κράτησε να γράφει και για την 20η σεζόν.

«Θα λαμβάναμε σενάρια από τους παρουσιαστές ή τους συγγραφείς με γραμμές που θα έγραφαν κυριολεκτικά «ιατρικά, ιατρικά, ιατρικά», δουλειά μου ήταν να συμπληρώσω αυτές τις γραμμές με την κατάλληλη ιατρική ορολογία», πρόσθεσε ο Μπέργκιν, πιθανότατα γελώντας.

Ο Stephen συμμετείχε επίσης στα γυρίσματα των σκηνών και ήταν στα γυρίσματα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του φινάλε της 19ης σεζόν "Thunderstruck" τον Οκτώβριο του 2022.

«Θα ζητούσαν επίσης τη γνώμη μου για το είδος του τραυματισμού που θα μπορούσε να φέρει κοντά δύο χαρακτήρες της σειράς που εργάζονται σε διαφορετικά ιατρικά τμήματα. Για παράδειγμα, αν χρειάζονταν έναν λόγο για έναν νευροχειρουργό και έναν ειδικό καρδιοθωρακολόγο να έρθουν κοντά, θα έβρισκα τον τραυματισμό που σήμαινε ότι χρειάζονταν και οι δύο», εξήγησε περαιτέρω.