Η ζωή του γιου του Οσάμα Μπιν Λάντεν – Από τη βία και την αιματοχυσία στην... τέχνη

Ο Ομάρ Μπιν Λάντεν, αν και αισθάνεται συγκινημένος από το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα οι άνθρωποι του «τείνουν χείρα φιλίας», όταν μαθαίνουν την ταυτότητά του, δηλώνει ότι δεν θα τον περιφρονήσει ποτέ τον πατέρα του
Η ζωή του γιου του Οσάμα Μπιν Λάντεν – Από τη βία και την αιματοχυσία στην... τέχνη
Twitter
3'

«Κουβαλάει» στις πλάτες του το πιο διαβόητο επίθετο... Μπιν Λάντεν.

Είναι ο γιος του τρομοκράτη Οσάμα Μπιν Λάντεν που αιματοκύλισε τις ΗΠΑ με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Ομάρ Μπιν Λάντεν, αν και αισθάνεται συγκινημένος από το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα οι άνθρωποι του «τείνουν χείρα φιλίας», όταν μαθαίνουν την ταυτότητά του, παρά τη φριχτή επίθεση του πατέρα του, δηλώνει ότι δεν θα τον περιφρονήσει ποτέ.

Ο παππούς του, Μοχάμεντ μπιν Λάντεν, ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία και εργάστηκε σκληρά για να χτίσει μια κατασκευαστική αυτοκρατορία, θέτοντας τον εαυτό του στην υπηρεσία του βασιλιά Αμπντουλαζίζ χρόνια πριν ο γιος του, Οσάμα, αμαυρώσει για πάντα το όνομά του με τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργος.

Ο τέταρτος γιος του Οσάμα είπε ότι έχει συγχωρήσει τον επικεφαλής της τρομοκρατίας πατέρα του και αποκάλυψε πώς η στροφή στην τέχνη τον βοηθά να ξαναζήσει «την απλότητα της παιδικής ηλικίας» πριν ο πατέρας του γίνει ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο.

Έχει ζωγραφίσει ακόμη και τα βουνά όπου κρύφτηκε ο ιδρυτής της Αλ Κάιντα μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

landen-paint.jpg

Τον Μάιο του 1996 ο Μπιν Λάντεν έφυγε για τα βουνά Τόρα Μπόρα στο Αφγανιστάν, επιλέγοντας τον Ομάρ να τον συνοδεύσει και να δημιουργήσει στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών. Ζούσε σε παγωμένες καλύβες και με πενιχρές μερίδες φαγητού, πριν φύγει λίγους μήνες πριν απο τη θηριωδία τους πατέρα του, την οποία καταδίκασε.

Ο Ομάρ, ο οποίος λέγεται ότι έχει έως και 25 αδέλφια μέσω του πατέρα του, ζωγράφισε την ορεινή σκηνή ενώ ζούσε στη Νορμανδία της Γαλλίας με τη Βρετανίδα σύζυγό του.

Ο Ομάρ, ο οποίος μεγάλωσε στη Σαουδική Αραβία και δεν έχει πάει ποτέ στις ΗΠΑ, πρόσθεσε ότι αγαπούσε τα αμερικανικά γουέστερν και ότι το Unforgiven με πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ίστγουντ ήταν ένα από τα αγαπημένα του.

Ο Omar, ο οποίος συνεχίζει να μάχεται το PTSD, τη διπολική διαταραχή και τις ψυχολογικές ουλές της ανατροφής του, ξαναέζησε τις δικές του αναμνήσεις από την 9/11 και έγραψε ακόμη και ένα βιβλίο με τίτλο Growing Up bin Laden.

Είπε: «Έμενα στο σπίτι της μητέρας του πατέρα μου στην Τζέντα. Κοιμόμουν καλά και με ξύπνησε ο θείος μου φωνάζοντας: «Κοίτα τι έκανε ο πατέρας σου!». Πήγα στο καθιστικό και η οικογένειά μου ήταν συγκεντρωμένη γύρω από την τηλεόραση. Σύντομα έμαθα ότι η Αμερική δεχόταν επίθεση. Ήταν μια πολύ θλιβερή μέρα».

Και πρόσθεσε: «Δεν συμφώνησα με την αντίδραση του θείου μου. Ποτέ δεν πίστευα ότι ο πατέρας μου ήταν ικανός για το μακελειό στην Αμερική – ήταν πολύ μεγάλο για τη μικρή οργάνωσή του

«Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους της οικογένειας του πατέρα μου. Αυτό το θέμα είναι πολύ οδυνηρό για να μιλήσουμε. Ήμασταν όλοι τόσο σοκαρισμένοι από τα βάσανα αυτών των φτωχών ανθρώπων που, μετά από εκείνο το πρωινό, κανείς από εμάς δεν είχε ποτέ μια συζήτηση γι 'αυτό».

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στο Πακιστάν από τους Navy Seals των ΗΠΑ το 2011.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή