Η χλευαστική ανάρτηση του Βίλντερς για τον Ερντογάν μετά τη νίκη της Ολλανδίας

Η Τουρκία έφτασε έως τους 8 του Euro 2024 και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τους παίκτες της ομάδας
Twitter
1'

Μέσω ανάρτησης στα social media ο Ολλανδός πολιτικός Γκερτ Βίλντερς χλεύασε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη χθεσινή νίκη της Ολλανδίας επί της Τουρκίας, η οποία έφτασε έως και τους 8 του Euro 2024.

Στην ανάρτηση του Γκερτ Βίλντερς υπήρχε μία φωτογραφία, όπου απεικονίζεται ο ίδιος να γελά και δίπλα ο Ερντογάν περίλυπος να πιάνει το κεφάλι του. Ο Βίλντερς είναι από τους πιο σκληρούς επικριτές του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος και έχει μπει στο στόχαστρο ισλαμιστικών οργανώσεων. Το κόμμα του (PVV/Κομμα για την ελευθερία) συμμετέχει από αρχές Ιουλίου σε πολυκομματικό κυβερνητικό συνασπισμό στην Ολλανδία.

Παρά την ήττα της Τουρκίας, ο πρόεδρος Ερντογάν βρέθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας για να παρηγορήσει και να συγχαρεί τους παίχτες του Βιτσέντσο Μοντέλα για την προσπάθεια και τη συνολική τους παρουσία στο τουρνουά.

«Σας συγχαίρω για την απόδοση σας. Παρά την ήττα είστε οι πρωταθλητές μας», ανέφερε, σύμφωνα με ΜΜΕ της γείτονος, ο «σουλτάνος» στα αποδυτήρια, έχοντας χειραψία με όλους τους παίχτες, συμπεριλαμβανομένου του τιμωρημένου Μερίχ Ντεμιράλ.