Εκλογές στη Γαλλία: Τι είναι το Νέο Λαϊκό Μέτωπο; Μετρά λιγότερο από έναν μήνα «ζωής»

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) υπό τον Ζαν Λικ Μελανσόν ξεπέρασε την ευρωσκεπτικιστική Εθνική Συσπείρωση, διαψεύδοντας όλες τις δημοσκοπήσεις που «έδειχναν» νίκη Λεπέν
O Μελανσόν ρυθμιστής του μετεκλογικού σκηνικού
Associated Press
1'

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) είναι μια ευρεία αριστερή εκλογική συμμαχία κομμάτων στη Γαλλία που μετρά λίγο λιγότερο από έναν μήνα «ζωής». Ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου ως απάντηση στον Εμανουέλ Μακρόν που προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, μετά την ήττα στις ευρωεκλογές.

Το NFP συγκεντρώνει την «Ανυπότακτη Γαλλία» (LFI) του Ζαν Λικ Μελανσόν, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, τους Οικολόγους, το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, το Generations, το Place Publique και πολλά άλλα κόμματα και ομάδες με αριστερό προσανατολισμό.

Η αριστερή συμμαχία προβλέπεται να κερδίσει μεταξύ 172-215 έδρες από τις 577 της νέας Εθνοσυνέλευσης, σύμφωνα με το exit poll.

Το κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν «Αναγέννηση» είναι μέρος ενός ξεχωριστού κεντρώου συνασπισμού που ονομάζεται «Μαζί» (Ensemble). Το Ensemble περιλαμβάνει επίσης το Δημοκρατικό Κίνημα (MoDem), το Horizons, το En commun και την Προοδευτική Ομοσπονδία. Ο συνασπισμός Ensemble προβλέπεται να κερδίσει κάπου μεταξύ 150-175 έδρες.