Βραζιλία: Σε δημοπρασία η πιο ακριβή αγελάδα στον κόσμο - Αξίζει 4 εκατομμύρια δολάρια

Η πιο ακριβή αγελάδα του κόσμου βγήκε σε δημοπρασία - 'Εχει τον δικό της σωματοφύλακα και κάμερες ασφαλείας
Βραζιλία: Σε δημοπρασία η πιο ακριβή αγελάδα στον κόσμο - Αξίζει 4 εκατομμύρια δολάρια
2'

Σε δημοπρασία, βγήκε η πιο ακριβή αγελάδα του κόσμου. Σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, η Viatina-19 FIV Mara Movéis είναι η πιο ακριβή αγελάδα που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία, αφού κοστίζει 4 εκατομμύρια δολάρια.

Η αγελάδα ζυγίζει 1.100 κιλά και έχει τον δικό της σωματοφύλακα και κάμερες ασφαλείας. Η Βραζιλία έχει εκατοντάδες εκατομμύρια αγελάδες, αλλά αυτή ειδικά είναι εξαιρετική.

«Δεν σφάζουμε ελίτ βοοειδή. Τα αναπαράγουμε. Και στο τέλος της γραμμής, πρόκειται να θρέψουν ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ένας από τους ιδιοκτήτες της, ο Ney Pereira, αφού έφτασε με ελικόπτερο στη φάρμα του στην πολιτεία Minas Gerais. «Νομίζω ότι η Viatina θα το προσφέρει αυτό».

Η εντυπωσιακή τιμή της αγελάδας προέρχεται από το πόσο γρήγορα απέκτησε τεράστιες ποσότητες μυών, από τη γονιμότητά της και -κρίσιμα- από το πόσο συχνά έχει μεταβιβάσει αυτά τα χαρακτηριστικά στους απογόνους της, δήλωσε η Lorrany Martins, κτηνίατρος που είναι κόρη και δεξί χέρι του Pereira. Οι κτηνοτρόφοι εκτιμούν επίσης τη στάση του σώματος, τη στερεότητα των οπλών, την υπακοή, τη μητρική ικανότητα και την ομορφιά. Όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν τη γενετική των ζώων τους πληρώνουν περίπου 250.000 δολάρια για την ευκαιρία να συλλέξουν τα ωάρια της Viatina-19.

«Είναι ό,τι πιο κοντινό στην τελειότητα έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής», δήλωσε η Martins. «Είναι μια ολοκληρωμένη αγελάδα, έχει όλα τα χαρακτηριστικά που αναζητούν όλοι οι ιδιοκτήτες».

Στη Βραζιλία, το 80% των αγελάδων είναι Zebus, ένα υποείδος που κατάγεται από την Ινδία με χαρακτηριστική καμπούρα και ντελόπανο, ή πτυχώσεις του δέρματος του λαιμού που κρέμονται. Η Viatina-19 ανήκει στη φυλή Nelore, η οποία εκτρέφεται για κρέας, όχι για γάλα, και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του ζωικού κεφαλαίου της Βραζιλίας.

Η πόλη Uberaba, όπου ζει η Viatina-19, διοργανώνει μια ετήσια συνάντηση που ονομάζεται ExpoZebu και χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη έκθεση Ζεμπού στον κόσμο. Πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες και απείχε πολύ από τη Βραζιλία που φαντάζονται στο εξωτερικό. Ο ενδυματολογικός κώδικας ήταν μπότες, καπέλα του μπέιζμπολ και μπλε τζιν. Οι βραδινές συναυλίες προσέλκυσαν 10.000 θεατές που τραγουδούσαν τα αγαπημένα τους τραγούδια κάντρι. Αλλά η κύρια ατραξιόν ήταν οι καθημερινές επιδείξεις βοοειδών όπου οι αγελάδες διαγωνίζονται για βραβεία που αυξάνουν την τιμή δημοπρασίας ενός ζώου.

Η δημοπρασία με το μεγαλύτερο κύρος ονομάζεται Elo de Raça και πραγματοποιείται στις 28 Απριλίου. Καθώς η πρώτη αγελάδα μπήκε στο μαντρί, τα ηχεία έπαιξαν το «We Are the Champions» των Queen.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή