ΗΠΑ: Απέλυσαν δημοσιογράφος επειδή έκανε ερωτήσεις στον Μπάιντεν που της ζήτησε ο Λευκός Οίκος

Όπως παραδέχτηκε η ίδια της δόθηκαν 8 ερωτήσεις από το επιτελείο του Δημοκρατικού προέδρου και χρησιμοποίησε τις μισές
AP.
1'

Εκτός του ραδιοφωνικού σταθμού WURD Radio, έμεινε η δημοσιογράφος Andrea Lawful-Sanders, καθώς όπως παραδέχτηκε έκανε στον Τζο Μπάιντεν ερωτήσεις είχαν δοθεί από τον Λευκό Οίκο.

«Η συνέντευξη περιείχε προκαθορισμένες ερωτήσεις που παρέχονται από τον Λευκό Οίκο, κάτι που παραβιάζει την πρακτική μας να παραμένουμε ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης υπόλογο στους ακροατές μας. Ως αποτέλεσμα, η κα Lawful-Sanders και το WURD Radio συμφώνησαν αμοιβαία να χωρίσουν άμεσα οι δρόμοι τους», ανακοίνωσε η διοίκηση του WURD Radio.

Η Andrea Lawful-Sanders, η οποία στο παρελθόν είχε παρουσιάσει το "The Source" στο WURD 96.1 FM, πήρε συνέντευξη από τον 81χρονο Δημοκρατικό την περασμένη Τετάρτη. Ωστόσο, το Σάββατο, αποκάλυψε ότι έλαβε οκτώ ερωτήσεις από την εκστρατεία Μπάιντεν, χρησιμοποιώντας τις τέσσερις από αυτές.

«Το WURD Radio δεν είναι φερέφωνο του Μπάιντεν ή οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο σταθμός. Η Sara Lomax, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WURD Radio, δήλωσε ότι δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη συνέντευξη.