Ινδία: Νεκρός 14χρονος από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο

Η μόλυνση είναι θανατηφόρα σε ποσοστό 97% των περιπτώσεων, με τους θανάτους να εκδηλώνονται συνήθως σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων 
Ινδία: Νεκρός 14χρονος από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο
2'

Νεκρό κατέληξε ένα 14χρονο αγόρι στην Ινδία από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο. Σύμφωνα με το «India Today» ο έφηβος Μidrul, κόλλησε το παράσιτο ενώ έκανε μπάνιο σε λίμνη στο Kozhikode της Κεράλα.

Ο νεαρός εισήχθη σε τοπικό νοσοκομείο στις 24 Ιουνίου αφότου ξεκίνησε να εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης. Παρά τις εντατικές προσπάθειες των γιατρών, ο 14χρονος έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για το τρίτο θύμα που καταλήγει από αμοιβάδα που υπάρχει στην περιοχή σε λιγότερο από δύο μήνες.

Τα υπόλοιπα θύματα ήταν ένα 5χρονο κορίτσι στις 21 Μαΐου και ένα 13χρονο κορίτσι που πέθανε στις 25 Ιουνίου σύμφωνα με το «Economic Times».

Ο 14χρονος φέρεται να μολύνθηκε από τη Naegleria Fowleri, μια αμοιβάδα που είναι γνωστό πως τρώει τον εγκέφαλο. Συγκεκριμένα, εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό από τη μύτη των ανθρώπων. Ο άτυχος νεαρός υπέφερε από πρωτοπαθή μηνιγγοεγκεφαλίτιδα (PAM), μια πάθηση που καταστρέφει τον εγκεφαλικό ιστό και προκαλεί πρήξιμο του εγκεφάλου, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Τα συμπτώματα που προκαλεί η αμοιβάδα

Η αμοιβάδα συναντάται ανά τον κόσμο σε θερμά σώματα του γλυκού νερού, μεταξύ άλλων των λιμνών, των ποταμών, και ακόμη και των πισίνων που δεν έχουν διατηρηθεί σωστά. Δε μπορεί να επιβιώσει σε αλμυρό νερό ούτε μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο. Τα συμπτώματα εμφανίζονται μεταξύ 1ης και 12ης ημέρας ύστερα από τη μόλυνση. Μεταξύ των συμπτωμάτων συγκαταλέγονται σοβαρός πονοκέφαλος, πυρετός, ναυτία και εμετό πριν εξελιχθούν σε άκαμπτο λαιμό, κώμα και επιληπτικές κρίσεις.

Η μόλυνση είναι θανατηφόρα σε ποσοστό 97% των περιπτώσεων, με τους θανάτους να εκδηλώνονται συνήθως σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή