Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο - Χτυπήθηκε παιδιατρικό νοσκομείο

Η επίθεση ήρθε μια ημέρα πριν οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ ξεκινήσουν την τριήμερη σύνοδο κορυφής
Telegram
1'

Πυραυλική επίθεση εναντίον ουκρανικών στόχων εξαπέλυσε τη Δευτέρα η Ρωσία σε μία από τις πιο θανατηφόρες αεροπορικές επιδρομές των τελευταίων μηνών.

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν επλήγη το νοσοκομείο Παίδων Okhmatdyt στο Κίεβο.

Εκατοντάδες άνθρωποι έσπευσαν να καθαρίσουν τα συντρίμμια στο νοσοκομείο, όπου τα παράθυρα είχαν σπάσει και τα πάνελ είχαν σκιστεί. Γονείς που κρατούσαν μωρά περπατούσαν στο δρόμο έξω, ζαλισμένοι και κλαίγοντας με λυγμούς μετά τη σπάνια εναέρια επίθεση στο φως της ημέρας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε περισσότερους από 40 πυραύλους, καταστρέφοντας οικιστικά και εμπορικά κτίρια και υποδομές στο Κίεβο, τη γενέτειρά του Κρίβι Ριχ, την κεντρική πόλη Ντνίπρο και δύο ανατολικές πόλεις.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν στο κύριο κύμα επιθέσεων στο Κίεβο, ανακοίνωσαν οι αρχές. Περίπου δύο ώρες αργότερα, συντρίμμια από άλλη πυραυλική επίθεση έπληξαν διαφορετικό νοσοκομείο στο Κίεβο, σκοτώνοντας άλλους τέσσερις και τραυματίζοντας άλλους τρεις, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η επίθεση ήρθε μια ημέρα πριν οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ ξεκινήσουν την τριήμερη σύνοδο κορυφής στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει ο Ζελένσκι, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να βρίσκεται στο επίκεντρο.